Hopp til hovedinnholdet

Jente, 13 blir mer og mer usosial.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, har ingen å være med på skolen, fordi jeg ikke trives å være med noen. Alle irriterer meg. Er lei av mennesker. Alle er plagsomme. Jeg dytter fler og fler folk unna meg. Blir mer og mer usosial. Har begynt å grue meg til skolen fordi jeg ikke trives og er sliten av å få dritt slengt i trynet av folk på skolen. Halvparten av tankene mine går til dette, bekymrer meg mye. Tenker på hva jeg skal gjøre, men kommer ikke på noe. Blir sett på som den sure jenta på skolen. Hva syns dere om dette?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for brevet ditt!

Du spør hva vi tenker om dette. Vel, først og fremst tenker jeg vel at det må være en hel masse følelser i deg samtidig, og ingen av dem kjennes vel noe særlig gode. Jeg tenker at du kanskje er lei deg og trist, sur og sint, kanskje litt redd. Jeg tenker at det må være forferdelig slitsomt å ha det på den måten som du har det, og det at det er slitsomt gjør ting gjerne enda vanskeligere. Da er det helt naturlig å ønske seg bort fra situasjonen, og heller være hjemme for eksempel. Det høres ikke ut som du har det bra, og da synes jeg det er veldig fint at du ønsker å gjøre noe med situasjonen din, og tenker over ulike ting du kan gjøre. Og nå kanskje ønsker litt hjelp til å finne ut hva du kan gjøre og?!

Først synes jeg du skal fortelle noen voksne du stoler på hvordan du har det og be om hjelp. Er det noen som vet hvordan du har det på skolen? Er det noen som har forsøkt å gjøre noe med situasjonen din? Kan du snakke med foreldrene dine? Hva med kontaktlærer? Dersom du synes det er vanskelig å snakke med noen av disse synes jeg du skal snakke med helsesøster på skolen din. Det er håp om å få det bedre! 

Jeg legger ved noen artikler som også kanskje kan være til hjelp. JEg ønsker deg masse lykke til!!!

Hilsen

 

Camilla (helsesøster)

 

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Har du det ikke bra? Slik kan du hjelpe deg selv

jente deppa

Den som ikke har det så bra, kan ofte føle andres gode råd som slitsomme. Som det der med å prate med en voksen. Hvor lett er det egentlig når man har det som værst og ikke engang klarer å fortelle det til sine foreldre? her kommer i alle fall noen tips fra psykologer og andre som vet hva man kan gjøre om man har det trist.

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Annen bevisstgjøring og stukturering i hverdagen kan også være til hjelp.

Les mer

Sinna? Sånn kan du mestre det!

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne og aggresjon kan være skremmende, og er ofte vanskelig å forstå både for den som er sint og de det går ut over. Du kan lære å mestre sinne ditt. Her finner du noen tips om hva du kan gjøre og hvem som kan hjelpe deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag