Hopp til hovedinnholdet

Jente, 13, har det vanskelig

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! 13 år gammel pike. så utrolig sliten av å prøve å våkne med ett smil, vet virkelig ikke hva jeg gjør med meg selv, mennesker ødelegger meg med dems utrolig sterke ord, som ikke er så sterke i dems egne øyne. Jeg er litt spessiel, jeg vet det. Jeg skiller meg ut, er meg selv, og blir generellt godt likt, og har kæller og piker som ser opp til meg. INGEN vet hvrdan jeg har det, selvtillit et ikke ett ord i mine øyne, jeg står opp om morningen, ser meg selv, ser arrene, ser den kroppen jeg virkelig ikke vil ha, aldri perfekt, ALDRI god nok. Tanken m å ikke leve lenger fryder mitt sinn. er så lei å bare være falsk, smiler og er glad, da man helst vil legge seg ned å grine, da man ser piker som er så utrolig vakkre spasere forbi med alle etter seg, klarer ikke mer. Har så utrolig sterke ord, men får dem ikke ut, har så lyst å si noe imot da disse tragiske kommentarene blir slengt i ansiktet mitt. '' Du er så stygg, hvorfor hører du på det du hører på, er du emo, feit, ikke store nok bryster'' HVA skal jeg gjøre? takler ikke dette. HVA kan jeg gjøre for å ikke føle meg utelatt av mennesker jeg elsker og hater, min besteveninne vet ingenting, mor vet intet, far vet intet, INGEN vet noe. Jeg vil bare lære meg å si ifra, men aner ikke hvordan, burde jeg fortelle mine innerste tanker? burde jeg få hjelp?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du deler tankene dine med oss! Det høres ut som du har det vanskelig. Og jeg tror dessverre at ting bare fortsetter å være vanskelig og uhåndterbart så lenge du ikke snakker om det.


Du spør om du bør få hjelp. Jeg tenker at du ihvertfall ikke burde sitte alene med alle disse følelsene og tankene. Du trenger ikke fortelle alle fine innterste tanker heller, men du kan fortelle om noe, og la ting komme litt etterhvert fsom det passer seg å fortelle om det. Om du synes det er vanskelig å si tingene høyt, kan det være en ide å skrive dem ned og få noen til å lese dem. Et godt sted å begynne er hos helsesøster på skolen din, eller på helsestasjon for ungdom om det finnes der du bor.

Jeg ønsker deg masse lykke til!

Hilsen 

Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Annen bevisstgjøring og stukturering i hverdagen kan også være til hjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser