Hopp til hovedinnholdet

Jeg har en venninne som driver med selvskading

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har en venninne som driver med selvskading. Jeg og to andre gode venninner av henne såg arrene hennes en dag. Men hun vil ikke si det til oss hva som er galt. Og hun vil heller ikke bli med til helsesøster... Vi tenkte å gå til helesøster og spør hva vi kan gjøre, men har dere noe hjelp?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er bra at dere bryr dere og helt riktig av dere å tilby dere å følge henne til helsesøster.  Når hun ikke vil det, er det riktig å prate med voksne og legge ansvaret over på dem i tillegg til å få veiledning av dem. Si ifra til venninna deres at om hun ikke blir med til helsesøster, så må dere uansett si ifra til noen voksne, for dere er bekymret for henne. 

Prøv å prate med venninna deres om at dere blir bekymret når hun selvskader, men at dere vil prøve å ikke fokusere på det, men på at dere har det hyggelig sammen og er gode venner.  Vær vanlige og hyggige fortsatt, og prøv å ikke la hennes selvskading "styre" vennskapet. 

Dere kan lese litt mer om selvskading i artikkelen under. 

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer

Selvskading

Gutt lei seg

Det finnes mange myter om selvskading og om folk som selvskader. Grunnen til mytene er at så mange som egentlig ikke har peiling, tror at de har peiling.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser