Hopp til hovedinnholdet

Hei. Jeg skulle hatt mensen for noen få dager siden. Jeg har ikke stabil syklus, så noen ganger går det 23 dager, mens andre ganger går det hele 30 dager.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg skulle hatt mensen for noen få dager siden. Jeg har ikke stabil syklus, så noen ganger går det 23 dager, mens andre ganger går det hele 30 dager. Det er veldig vanskelig å si! Hvis jeg skulle tippe, er jeg vel kanskje 3-4 dager over tiden? Jeg er ikke gravid, for jeg har ikke hatt samleie. Jeg går nå rundt og er veldig redd for hvorfor mensen ikke dukker opp! Såeh spørsmålet mitt er: Kan det at jeg går rundt og bekymrer meg for hvorfor den ikke kommer bare forsinke den enda mer? Jeg har hørt mange snakke om dette, men de sier at hvis du allerede har hatt eggløsning en måned, kommer mensen alltid 14 dager senere dersom du ikke er gravid da. Og det er ikke jeg, som sagt. Så kan stress virkelig påvirke når mensen kommer når jeg allerede har hatt eggløsning? Takk for svar! (:

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år

Takk for spørsmål til ung.no

Du trenger ikke bekymre deg. Det er helt normalt at unge jenter har ustabil syklus. Slik du beskriver din mens forteller det meg at du er høyst normal, dette er altså ingenting å bekymre seg for. For noen jenter tar det flere år før mensen blir regelmessig uten at dette er noe galt med det.

Du lurer på om stress kan påvirke at mensen blir forsinket? Ja det kan faktisk ha betydning. Stress og bekymringer kan medføre at mensen blir forsinket eller uteblir.

Jeg synes at du ikke skal tenke så mye på dette - mensen kommer til å bli mer regelmessig og normalisere seg etterhvert. Les gjerne artikkelen jeg har lagt ved - der finner du litt mer informasjon.

Lykke til 

Med vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet