Hopp til hovedinnholdet

Hei!. Jeg fikk mensen for første gang for ca 2 måneder siden og det har ikke kommet mer siden. Jeg trener veldig mye, er 170 lang og veier 50 kg. Er dette normalt?

Jente 14 år
 

Spørsmål

hei, jeg fikk mensen for første gang for ca 2 måneder siden og det har ikke kommet noe mer siden. Jeg trener veldig mye i uken og har hatt problemer med kosthold før (jeg veide veldig lite). Men nå er jeg fin igjen (er litt over 170 cm og veier 50 kg) Jeg bare lurer på om dette er normalt eller om vekt/trening har noe å si på hvorfor jeg ikke har fått mensen etter første gang. Hilsen jente 14 år

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Så fint at du skriver til oss!

De første årene man har mensen er det normalt at denne er uregelmessig. Det kan gå alt fra flere måneder mellom hver gang, til bare et par uker. Mengde og hvor lenge det varer, vil også variere.

Mensen kan også bli uregelmessig eller borte om det har skjedd store endringer i livet.

Det kan være stress, sykdom, slanking eller at man trener veldig mye.

For din del kan det ha litt med at du trener mye, men det er som du skjønner helt normalt om at det var slik uten at du trente også.

Det er fint at du holder vekten på normalvekt. Da vil nok mensen bli regelmessig etter hvert. Men du trenger ikke stress med dette.

Jeg legger ved noen artikler du også kan lese.

Lykke til!

 

 

 

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Utflod - til glede og bekymring

Undertøy på tørkesnor (colourbox.com)

Utflod fra skjeden er noe alle kvinner har. Normal utflod holder underlivet friskt og gir god glid ved samleie. Forandring i utfloden kan være et tegn på en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden eller sykdom.

Les mer

Når kommer mensen første gang?

Jente tenker (colourbox.com)

Lurer du på når DU skal få mensen første gang? Det er ikke mulig å forutsi. Noen tegn kan allikevel fortelle deg noe om at den snart kommer igang. Les mer her om slike tegn og om andre ting om mensen du kanskskje har lurt på.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet