Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Det mener jeg (ung.no)
Det mener jeg (ung.no)

Bryster, hårvekst og vond lukt nedentil

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei jeg ha 3 spørsmål. jeg har nesten helt flate pupper, og det plager meg veldig. jeg prøver å godta det men det er ikke alltid like lett når jeg føler alle gutter ser på kropp. jeg vet at de ikke bryr seg så mye men alikevel jeg føler meg uansett ukonfortabel når vi har svømming osv. det andre jeg lurer på er om jeg kan gjøre noe med hårveksten der nede. jeg har veldig mye hår der nede og det vokser laaangt utenfor trusa. dette plager meg virkelig,spesielt om sommerent for det vokser så fort ut og jeg får alltid røde nupper osv når jeg barberer. dette plager meg også i seksuell anledning for de er så svarte og man ser det når jeg har shavet også. og blir det mer mørke hår jo mer jeg shaver? for det er jeg veldig redd for når jeg shaver for jeg føler det bare blir mer og mer. det siste jeg lurer på er at jeg føler underlivet mitt lukter så fort surt. det klør ingenting eller noe men lukter fort sur. jeg vasker meg hver dag men dagen etter er det allerede kommet lukt. kan jeg gjøre

Besvart 12.01.2018 23:00
 

Svar
Hei på deg.

Tusen takk for at du skriver til meg her på ung.no.

Du forteller at du føler at brystene dine er flate og dette plager deg. Du føler at det blir lagt merke til og du klarer ikke helt å akseptere deg selv som du er. Når det gjelder brystenes størrelse og form så er det dessverre ikke noe man kan gjøre med det, annet enn det å forsøke å godta at de er som de er.

Man kan fjerne hårvekst utenfor bikinilinjen på flere måter. Man kan vokse, noe som er smertefullt, men varer noen uker. Man kan barbere og det er ikke vondt. Til gjengjeld så vokser det ut hår igjen med en gang. Hvis man barberer så blir hårene som vokser ut litt stivere og tykkere og det kan derfor virke som om det er mer enn før.

Vond lukt nedentil kan være mange ting, og i fravær av andre symptomer eller tegn på at noe er galt, trenger dette strengt tatt ikke være noe du skal behandles for. Vond lukt fra underlivet er som regel ikke forårsaket av en sopp infeksjon, da dette som regel bare gir luktfri utflod og kløe.

Du bør se den vonde lukten an, vaske med lunkent vann og kun bruke intimsåpe nedentil. Du kan forsøke med melkesyretabletter som du kjøper på apoteket. Dersom dette ikke hjelper og den stygge lukten vedvarer, anbefales det å få tatt en gynekologisk undersøkelse.

Videre vil jeg si at lukt er et subjektivt problem, og ganske ofte oppfattes som mye voldsommere av personen selv, enn av omgivelsene. Kanskje du ikke lukter så ille som du faktisk tror selv? Veldig få mennesker med god hygiene lukter egentlig uutholdelig. Snakk med fastlegen din eller legen på nærmeste helsestasjon for ungdom, og spør hva han/hun mener om saken.

Håper dette var til hjelp for deg og lykke til.

Vennlig hilsen Helsesøster Frøydis i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fjerne hår eller ikke? Tips og råd

Barberhøvel (colourbox.com)

Er det vanlig å fjerne hår i underlivet? Hva liker partneren best? Skal både gutter og jenter fjerne kroppshår, og skal det være alt eller bare noe?

Les mer

Utflod - til glede og bekymring

Undertøy på tørkesnor (colourbox.com)

Utflod fra skjeden er noe alle kvinner har. Normal utflod holder underlivet friskt og gir god glid ved samleie. Forandring i utfloden kan være et tegn på en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden eller sykdom.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet