Hopp til hovedinnholdet

Hvordan fjerne henne fra hodet mitt?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er gutt 13 liker en jente på 19. Jeg er for ung. Hun er for "gammel" Hun er engelsk og jeg er norsk. Hun er i huet mitt 24/7. Jeg er betatt har ikke tenkt på noe annet enn hu på en lang tid. Hva burde jeg gjøre for å fjerne henne fra huet mitt? For å kunne fokusere på noe annet?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det er helt normalt å tenke mye på personen man er forelsket i. Som regel vil dette gå over med tid, men det kan være veldig irriterende mens det fortsatt pågår. Her er noen tips til hva du kan gjøre, for å få hodet på andre tanker:

  • tilbringe tid med venner og familie. Da vil du være med noen andre du er glad i, og gjerne fokusere på dem. 
  • holde deg opptatt med en hobby eller interesse. Da gjør du noe du liker og interesserer deg for, og da er det lettere å ikke tenke på henne. 
  • snakke med noen om hvordan du føler deg, for eksempel med en venn. Venner kan ofte komme med gode tips og råd. I tillegg er det lettere å "glemme" noe, når man slipper å holde på alle følelsene selv.

Håper dette var til hjelp.

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelska i læreren

Forelska i læreren? (ung.no)

Den kjekke lærervikaren får deg til å glemme både matteformler og vennedrama. Fotballtreneren sier alltid noe hyggelig til akkurat deg, og det kribler i magen når du skal på trening. Lederen på ungdomsklubben er det søteste du har sett, og eneste grunnen til at du går dit. Mange har opplevd lignende 'håpløse' forelskelser.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet