Hopp til hovedinnholdet

Er det vanlig at de ytre kjønnsleppene endrer form i puberteten?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Er det vanlig at de ytre skjønnsleppene endrer form i puberteten? Kan du legge inn ett bilde av noen normale skjønnslepper?

Besvart 09.08.2018 21:17
 

Svar
Hei jente 13 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Ja, det er vanlig at de ytre og indre kjønnsleppene endrer form når jenter kommer i puberteten. De indre kjønnsleppene, som ikke har hårvekst, blir lengre, de kan ha forskjellig lengde og de kan også ha forskjellig farge, den ene kan være mørkere enn den andre. De ytre kjønnsleppene, som har hårvekst, blir større.
Øverst der de indre kjønnsleppene møtes ligger den ytre delen av klitoris. Denne er omgitt av en hette eller forhud, som også kan være svært forskjellig fra jente til jente. Dette er den mest følsomme delen av kvinnekjønnet og det gir gode følelser hvis man stimulerer den, hvis man har seksuell lyst.
Kvinnekjønnet har de samme delene, men de kan se svært forskjellig ut. Hvis du ser på denne lenken kan du se forskjellige kvinnekjønn. Noen jenter er omskjærte. Da kan kjønnet se annerledes ut. Hvis du tror du er omskjært, kan du snakke med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom.
Bruk tid på å bli godt kjent med kjønnet ditt. Du kan se på det i et speil. Kvinnekjønnet er vakkert!


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Normale eller unormale kjønnslepper?

Kjønnslepper

Intimbarbering gjør at jenters kjønnsorgan blir mer synlig, og mange jenter er usikre på om kjønnsorganet deres er normalt. Hva hvis den ene kjønnsleppen er større enn den andre, eller hva hvis de indre kjønnsleppene henger utenfor de ytre? Alt sammen er like normalt!

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet