Hopp til hovedinnholdet

Når jeg runker og får utløsning så får jeg vondt i penisen etterpå.

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei. Når jeg runker og får utløsning så får jeg vondt i penisen etterpå. Jeg klarer ikke å fortsette med runkingen etter jeg har fått utløsning fordi det gjør for vondt i penis. Det gjør vondt inni penisen og der sæden kommer ut. Er dette noe jeg bør gå til legen for eller er det normalt?

Besvart 14.10.2018 15:32
 

Svar
Hei gutt 14 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Det skal ikke være vondt inni penisen eller der sæden kommer ut etter at man har runket/onanert. Holder du for hardt i penisen når du onanerer? Hvis det ikke hjelper med et løsere grep rundt penisen, må du snakke med lege på helsestasjon for ungdom eller fastlegen din. 
Etter orgasme/sædavgang tar det litt tid før man igjen kan bli seksuelt tent og at penisen blir stiv. Det er vanlig. 


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

”Gutteplager” – små og større plager fra penis og i underlivet

Gutt ser på underliv (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper på penis som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje penishodet er litt rødt? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet