Hopp til hovedinnholdet

Må jeg fingre meg selv hver gang for å få mensen?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 13 år som har noen spørsmål om fingring og mensen. Jeg fingret meg selv mye før og bestemte meg for å slutte så jeg sluttet og da den neste måneden fikk jeg ikke mensen på noen dager så jeg bestemte meg får å prøve å fingre meg selv å se om jeg fikk mensen på den måten. Så jeg gjorde det og 2 timer senere så fikk jeg det betyr det at jeg må fingre meg selv vær gang får å få mensen? Hilsen jente 13 år

Besvart 12.01.2019 08:15
 

Svar
Hei jente 13 år. 

Så bra at du skrev til oss. 

Nei, du må ikke fingre deg selv for å få mensen. Mensen vil komme uansett. Når du fingrer deg og du får orgasme, trekker livmoren seg sammen, noe som kan framskynde at blødningene kommer. Blodet ligger allerede klart i livmoren og er på tur ut. Når livmoren trekker seg sammen, presses blodet ut. 

Du kan helt fint fingre deg selv! Det er sunt å gjøre det/onanere. Det gir gode følelser. Se artikkelen om kåthet onanering og orgasme. 

Nyt kroppen og kjønnet ditt!

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet