Hopp til hovedinnholdet

Jeg har trang forhud. Hvordan vaske og hvordan onanere best mulig?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg har trang forhud, jeg klarer å trekke forhuden tilbake i slapp tilstand men er ganske langt unna å klare det når penis er stiv. Siden jeg klarer å trekke forhuden tilbake når den er slapp så kan jeg vaske penishodet og sånn. Hvordan gjør du det best mulig, med såpe eller bare vann? Jeg plages for øyeblikket ikke med trang forhud så jeg lurte på om det er nødvendig med operasjon eller skal jeg bare vente å se? Tør ikke si noe til mamma eller pappa. Hvordan bør kan jeg onanere best mulig når jeg har trang forhud?

Besvart 28.02.2019 19:26
 

Svar
Hei gutt 13 år. 

Det er vanlig å ha trang forhud i puberteten. Mange kan vokse deg av seg, mens det er noen som må ha litt hjelp. Den vanligste og letteste hjelpen er at man smører forhuden så godt man kommer til, på utsiden og innsiden med en spesiell krem, kortisonkrem, morgen og kveld. Kremen får man kjøpt på apoteket. Den som er uten resept er ikke så sterk, og dermed ikke så virksom, som den som er på resept. 

Du kan selv snakke med lege på helsestasjon for ungdom eller fastlegen, hvis du ikke vil snakke med foreldrene dine. Det er gratis å gå til lege for deg. Hvis legen mener det er riktig, noe det er stor sjansen for at det er, vil legen gi deg resept på en kortisonkrem som er sterkere enn den du får kjøpt uten resept. Men kremen koster litt, omlag 105 til 110 kroner. 

Det kan være at din far også hadde trang forhud i puberteten. I stedet for å fortelle han dette, kan du kanskje vise ham utskrift/skjermbilde av det du har skrevet og svaret her? Da slipper du å si noe. 

Du kan bruke bare vann, når du vasker penishodet. Du kan også bruke en mild såpe, for eksempel intimolje. Du kan ta litt såpe/intimolje i hånden og blande medgitt vann og så vaske forsiktig. Hvis det er vondt å skylle rett på penishodet med dusj-strålen, kan du ta lunkent vann i hånden og skylle på den måten. 

Vanligvis onanerer man ved å dra forhuden fram og tilbake over penishodet med hånden. Hvis du tar litt matolje uten tilsetninger, babyolje, eller en parfymefri lotion med enn pH verdi på 7, eksempelvis Spenol, i hånden, kan du la hele hånden gli opp og ned på penishodet uten at du drar forhuden opp og ned. Da holder du med løst grep rundt penisen. Du kan også få glidemiddel hos helsesøster/helsesykepleier på skolen eller på helsestasjon for ungdom. På helsestasjon for ungdom kan det være at glidemiddelet ligger på venterommet sammen med kondomene. De kommer i små, svarte pakker med ordet "glid" påskrevet med lysegrå bokstaver. 

Du kan også bruke dusj-strålen mot penishodet, hvis dette ikke gjør vondt. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Trang forhud

Boxershorts (colourbox.com)

Trang forhud er noen ganger et problem for gutter. Noen har hatt problemer med det og blitt operert når de er små, mens andre opplever dette når de kommer i pubertet.

Les mer

Alt du trenger å vite om forhuden

Gutt sitter på do (colourbox.com)

Hva er forhuden og hva skal den være god for? Her får du svar på de vanligste spørsmålene om huden som ligger lengst ut på penis.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsepersonell har taushetsplikt

Helsesykepleier og taushetsplikt

Mange lurer på hvor grensen går mellom hva helsepersonell ikke kan si videre og hva de må si til foreldre eller andre. Helsepersonell har en streng taushetsplikt, men også andre plikter. Her får du vite litt mer om det.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Gutter og puberteten

Gutt i boxeren (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 11 og 15 år starter det for gutter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet