Hopp til hovedinnholdet

Ville verden klart seg bedre uten religion? Hvorfor har man religion? Trenger man egentlig religion?

 

Spørsmål
litt usikker på hvor dette spørsmålet skulle, fant intet eget emne om religion... enten er det jeg som ser dårlig, eller så kunne det kanskje opprettes en? uansett, mitt spørsmål (tredje spørsmål idag faktisk!) er ville verden klart seg bedre uten religion? hvorfor har man religion? trenger man egentlig religion, er ikke mennesket kommet langt nok til å legge fra seg disse eventyrene (unnskyld uttrykket, men minner litt om eventyr).

Mvh Herman Hedning :)
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Her stiller du mange gode spørsmål, men dessverre har vi ingen gode svar å gi deg. Det er ingen tvil om at religion har vært (og er) roten til mange konflikter og kriger, men det er nok ingenting som tyder på at mennesket vil slutte å leve etter religioner. Selv om det finnes mange ateister og agnostikere, er det mange som søker en religion for å finne svar på vår eksistens og alt mellom himmel og jord vi mennesker ikke klarer å fatte.

Det er viktig å huske at religionsfriheten gjør at du står fritt til å ikke leve etter en religion eller et spesielt livssyn.

Hilsen ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Religionsfrihet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om religionsfrihet


Quiz: Kva veit du om alkohol? #2

Kor forbrennes alkoholen?