Hopp til hovedinnholdet

Henlagte saker hos politiet og sperring av journal for innsyn

Jente 19 år
 

Spørsmål

En sak ble anmeldt til politiet for noen år siden. Den omhandlet meg som offer, men en annen voksen anmeldte. Jeg var i avhør, men jeg fortalte det ikke slik det var, for jeg var jo så redd for hva som ville skje. Ønsket ikke at noen skulle gjøre noe. Et par andre ble avhørt. Jeg ble lagt inn på psykiatrisk noen dager senere da noen hadde blitt bekymret for mitt liv. - Blir henlagte saker hos politiet slettet på noe tidspunkt? Dette fant sted i 2014, og førte aldri til noe. I tillegg skammer jeg meg over at jeg ikke fortalte alt som det var. Vil politiet kunne finne saken igjen på mitt navn? Er henlagte saker lagret for alltid? Var bare to-tre avhør. Mitt andre spørsmål omhandler sperring av journal hos barnepsykiatrien. Søkte om det i høst, men har enda ikke fått svar. Er det noe galt eller er prosessen for sånt ofte så lang? Håper ordentlig svar på særlig det første spørsmålet. Tenker mye på det. Har det veldig fint i dag!

Besvart 02.03.2019 09:21
 

Svar
Hei

Henlagte saker kan for det første ikke anmerkes på politiattest, men slik jeg forstår deg var du den fornærmede i saken og inne til avhør, og dette vil ikke framgå av politiattesten din. Politiet vil oppbevare eventuelle dokumenter i saken fram til dokumentene skal leveres til arkivverket. Det vil si at dokumentene uansett ikke vil bli slettet. Og sånn sett vil nok navnet ditt kunne gjenfinnes i politiets registre eller hos arkivverket. 

Når det gjelder sperring av journalen din, vil jeg anbefale deg å ta kontakt med den helseinstitusjonen der du har søkt om å sperre journalen. Som regel vil den institusjonen som får en søknad sende ut en beskjed om hvor lang saksbehandlingstid du kan forvente, kanskje du har fått et sånt brev? Men hvis du søkte i høst, virker det uansett som det har tatt litt lang tid å få svar.  

Hilsen juristen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Har fått noe på rullebladet - når blir det fjernet?

Gutt sitter foran PCen (colourbox.com)

Våren 2013 ble jeg ble anmeldt, og har betalt en bot for det jeg gjorde. Vet du når dette blir fjernet fra vandelen min? Vil dette hindre meg i å få noen jobber etter at det er fjernet fra vandelen?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rettighetene dine
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rettighetene dine