Hopp til hovedinnholdet

Hvor lenge er hasj i kroppen din? Hvor lenge etter jeg har røyket hasj kan jeg dra hjem? Hva skjer etter du har røyket hasj?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 13 år og mange av vennene mine røyker hasj. Jeg har veldig lyst til og prøve det og men er redd for at foreldrene mine skal merke det:(( Hvor lenge er hasj i kroppen din? Hvor lenge etter jeg har røyket hasj kan jeg dra hjem? Hva sjer etter du har røyket hasj? (Jeg snuser og røyker til vanlig)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Som 13-åring er du forholdsvis ung og fremdeles i utvikling, og dermed i større grad utsatt for eventuelle negative bivirkninger av hasjbruk, både på kort og lang sikt. Slike bivirkninger kan være psykiske, sosiale, helsemessige osv. Hasj har en sterk psykoaktiv virkning, og det kan være vanskelig å si på forhånd om du er psykisk forberedt på å takle hasjrusen, da dette kan være en potensielt overveldende opplevelse. Hasjrusen forutsetter en psykisk og følelsesmessig stabilitet som 13-åringer flest simpelthen ikke har oppnådd ennå, og kan forstyrre din naturlige utvikling av disse evnene. Vi kan ikke bestemme hva du skal gjøre, men vi vil be deg om i det minste å vente enda noen år før du evt. igjen vurderer å røyke hasj – og se an om du fremdeles er interessert når denne tid kommer.

Når det gjelder svar på spørsmålene:Et gjennomsnittelig engangsinntak vil sitte i kroppen i opptil en uke, men her er det betydelige individuelle forskjeller. Vi kan ikke gi deg råd for hvordan du ikke skal bli oppdaget av dine foreldre; dette er en type brukerveiledning vi hverken kan eller vil gi. Hva som skjer etter at man har røyket hasj er som tidligere beskrevet ganske individuelt.

For øvrig synes vi det er bekymringsverdig at rus er en del av din livssituasjon allerede i 13-årsalderen. Vi anbefaler at du snakker med noen voksne profesjonelle dersom du har behov for dette; f.eks. kan du ta kontakt med helsesøster på skolen, eller med en helsestasjon for ungdom.

Hilsen RUStelefonen 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rusmidler
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rusmidler