Hopp til hovedinnholdet

politiet har tatt venninnen min sin telefon, med meldinger om hasj fra meg 

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Venninna mi har akkurat blitt fratatt mobilen av politiet. Som betyr at de skal gå igjennom den. Jeg har skrevet noen få meldinger til henne hvor Jg har skrevet «røyking», «ta j» osv. Lurte på om politiet bryr seg dersom jeg har skrivt kanskje 3 mld m ho om det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du har ikke forklart hvorfor politiet har beslaglagt telefonen til din venn. Det er derfor litt vanskelig å svare konkret på om politiet kommer til  gjøre noe med dette eller ikke.

Dersom de finner meldinger på telefonen som gir grunnlag for å tro at du har begått straffbare handlinger, som feks å røyke hasj, risikerer du å få forelegg for dette fra politiet.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lovbrudd av de mellom 15 og 18 år

Gutter i hettejakke

Du er over den kriminelle lavalderen, men likevel ikke myndig. Hvilke regler gjelder for deg mellom 15 og 18?

Les mer

Narkotikalovgivningen

RU§

All bruk, besittelse, omsetning og andre former for ulovlig omgang med narkotiske stoffer i Norge er ulovlig, dersom det ikke skjer etter foreskriving av lege. Norge er et av de landene i Europa som har de strengeste straffene for narkotika.

Les mer

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Sinna gutt (colourbox.com)

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal forfølge en person livet ut. Derfor er det satt strenge rammer for om politiet kan utlevere opplysninger om deg, og i så fall hvilke opplysninger de kan gi.

Les mer

- Bruker hasj

Hasj (colourbox.com)

Hva er straffen for å bli tatt i å røyke hasj? Har kjøpt og vil røyke bare en sneip cannabis, hva skjer, hvis det er første gangen? Får man bot, eller gjelder dette kun for besittelse? Er det en eller annen ekstra dom for å røyke det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rusmidler
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rusmidler