Hopp til hovedinnholdet

Føler meg rar og noen ganger glad andre ganger lei meg etter hasjbruk.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei Det har gått over 3 uker etter at jeg røyka cannabis, de første dagene var jeg helt dårlig jeg følte meg høy følte at alt var uvirkelig og at alt gikk så fort. Men nå som det har gått 3 uker har jeg blitt litt beste jeg hallusinerer ikkke lengre men jeg føler meg litt høy men jeg er helt normal bare jeg stammer litt og når jeg løper eller trener blir jeg dårligere da føler jeg meg høy En ting til noen ganger er jeg glad og noen ganger er jeg lei meg Hvor lang tid tar det til det tar slutt?

Besvart 08.02.2019 16:34
 

Svar
Hei

Hasj kan utløse angstanfall og følelsemessige reaksjoner som kan oppleves som ubehagelige. Det er ikke uvanlig at disse følelsene sitter i noen dager. Ikke fordi du fortsatt er påvirket av stoffet, men fordi det tar litt tid for hjernen å "nullstille" seg etter å ha vært påvirket av cannabis. 

Tre uker er imidlertid ganske lenge, så hvis du fortsatt ikke føler deg noe bedre kan det være lurt å snakke med helsepersonell for å være på den sikre siden. Helsestasjon for ungdom eller skolehelsetjenetsen kan være gode steder å kontakte.

Men husk også på at du er ung og derfor mer utsatt for mulige skadevirkninger av hasj. Ungdom er fremdeles i utvikling, både fysisk og psykisk, og vil derfor også være mer sårbare for mulige skadevirkninger av rusbruk.

Et annet viktig moment er at cannabisbruk per i dag er ulovlig i Norge Dersom du blir tatt for bruk av illegale rusmidler, kan dette potensielt medføre ganske alvorlige konsekvenser for deg.

I vedlagte artikler finner du mer informasjon om cannabis. Se også vår egen artikkel Hjelp til å slutte med cannabis, som kan gi deg en del råd.

Du er også velkommen til ta kontakt med oss anonymt på chat eller telefon i åpningstidene.
Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Cannabis – hva er hasj og marihuana?

Cannabis (bildet er hentet fra www.colourbox.com).

Cannabis er det mest brukte illegale stoffet i Norge. Cannabis er samlebetegnelse på hasj, marihuana og cannabisolje. Les om hva som er forskjellen, og om stoffene THC og CBD som finnes i cannabis.

Les mer

Slutte med hasj/mariuana?

Hasj (colourbox.com)

Ønsker du å slutte med hasj/marihuana? Her får du gode råd. Det er mange som kan hjelpe deg og det ER mulig å slutte!

Les mer

Er det farlig å røyke hasj?

Jente røyker hasj (colourbox.com)

Er det egentlig farlig å røyke hasj? Les om rusen og hvilke konsekvenser cannabisbruk har på kort og lang sikt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rusmidler
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rusmidler