Hopp til hovedinnholdet

Kan man bli tatt på bakgrunn av gamle meldinger

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hvis man har vært innblandet i et miljø som driver med dop og de blir tatt for det, kan man da selv bli tatt selvom man gikk ut av gjengen og det miljøet for lenger tid siden og heller aldri har kjøpt/solgt/besuttet narkotika? Tenker da på gamle meldinger mellom de som fortsatt er aktive og dem som har sluttet som omhandler dop som er tatt av begge parter

Besvart 03.05.2019 13:07
 

Svar
Hei


Takk for at du tar kontakt med ung.no.

Det er vanskelig å svare ja eller nei på spørsmålet ditt fordi politiet kan opprette sak, men de ikke og gjør det ikke alltid heller. 

Du skriver ikke noe om hvor lenge siden den/de har brutt med miljøet. Men du skriver at det ikke er snakk om kjøp, salg eller besittelse av narkotika. Slik jeg skjønner deg er det kanskje da snakk om bruk av narkotika. 

Dersom politiet tar noen i narkotikasaker så tar de en gjennomgang av telefoner eller andre elektronisk utstyr. Hvis det finnes meldinger eller annet som tyder på lovbrudd tar politiet en vurdering av om de oppretter sak eller ikke. Det er ikke slik at politiet oppretter sak på absolutt alt det straffbare de kommer over, de har mulighet til "å utvise skjønn" som det kalles.

Og politiet tar en helhetsvurdering. Har ungdommen brutt med miljøet, kommet seg ut og sluttet med narkotika så har ikke politiet ønske om å ødelegge for den ungdommen. Jeg tenker at det er både modig og det krever en innsats å gå ut av et negativt miljø. Og det er voksent å ta ansvar for seg selv og livet sitt. 

Vennlig hilsen forebyggende politi/Kripos i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Sinna gutt (colourbox.com)

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal forfølge en person livet ut. Derfor er det satt strenge rammer for om politiet kan utlevere opplysninger om deg, og i så fall hvilke opplysninger de kan gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rusmidler
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rusmidler