Hopp til hovedinnholdet

Hvilke rusmidler er mest skadelig?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Kva rusmidel er minst skadelig/avhengig. Har blitt tilbudt LSD og Molly/mdma. Jeg har alltid hatt stor respekt for stoff som detta og sjem aldri til å ta da i store mengder.

Besvart 03.07.2019 15:38
 

Svar
Hei gutt 13 år

Rusmidlene du nevner er begge svært avhengighetsskapende og det er ikke å anbefale å ta noen av dem. Både LSD og MDMA er svært skadelige stoffer og de er svært vanedannende og ulovlig i Norge.

Rustelefonen:

Tlf: 91508588 • Åpent i dag: 11:00 - 18:00

RUStelefonen er en offentlig og landsdekkende informasjonstjeneste hvor du kan ta kontakt via telefon, chat eller spørreskjema.RUStelefonen tilbyr støtte og veiledning, samt informasjon om rusmidler og hjelpeapparat. Vi bestreber oss på å besvare alle henvendelser på en faktabasert og ikke-moraliserende måte.Enten du er bruker, pårørende eller bare har spørsmål om rus, er du velkommen til å ta kontakt med oss!Alle som tar kontakt med tjenesten er anonyme.RUStelefonen er en offentlig og landsdekkende informasjonstjeneste hvor du kan ta kontakt via telefon, chat eller spørreskjema.RUStelefonen tilbyr støtte og veiledning, samt informasjon om rusmidler og hjelpeapparat. Vi bestreber oss på å besvare alle henvendelser på en faktabasert og ikke-moraliserende måte.Enten du er bruker, pårørende eller bare har spørsmål om rus, er du velkommen til å ta kontakt med oss! Alle som tar kontakt med tjenesten er anonyme.

 

Legger ved noen artikler du kan lese.

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Narkotikalovgivningen

RU§

All bruk, besittelse, omsetning og andre former for ulovlig omgang med narkotiske stoffer i Norge er ulovlig, dersom det ikke skjer etter foreskriving av lege. Norge er et av de landene i Europa som har de strengeste straffene for narkotika.

Les mer

MDMA (ecstasy)

Ecstacy

MDMA omsettes hovedsakelig i pulverform, men forekommer også som tabletter. MDMA i tablettform kalles også Ecstasy.

Les mer

LSD, spiss fleinsopp og andre hallusinogene stoffer

LSD

De hallusinogene stoffene påvirker sentralnervesystemet og fremkaller sansebedrag, illusjoner og hallusinasjoner. I naturen finnes mange vekster med hallusinogene virkninger, den mest vanlige i Norge er spiss fleinsopp. Hallusinogener kan også fremstilles syntetisk, der LSD er det mest kjente.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rusmidler
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rusmidler