Hopp til hovedinnholdet

En gutt presset meg til å røyke hasj, og tok på meg uten at jeg ville det

Jente 18 år
 

Spørsmål

Jeg har snakket med en fyr som er 18 i litt over en måned. Jeg var litt usikker på fyren, med tanken på at han har drevet med hasj siden han var 13 og har prøvd masse andre ulovlige stoffer, han forklarte at han har gjort mye alvorlige ting og har blitt kastet ut av huset til foreldrene sine. I tillegg er han bipolar. Jeg dro hjem til han og sov over. Han røyket weed sikkert 8 ganger iløpet av den dagen jeg var med han, og han presset meg til å prøve. Jeg er lett å overbevise og er usikker på meg selv, noe han tok til nytte. Han prøvde seg på meg, tok på meg, selv om jeg sa nei og brukte kraft for å dytte vekk hendene hans ga han seg ikke. Til slitt sa jeg ja for å få han til å slutte å mase. Han klasket meg flere ganger kjempe hardt på lår og rumpe, og hørte ikke på meg når jeg sa det gjorde vondt. Jeg følte meg brukt og utnyttet, og jeg klarte ikke å stå opp for meg selv. Han spurte om penger, og jeg ga han det. Han lovte å gi det tilbake, men har ikke hørt fra han siden.

Besvart 31.07.2019 10:13
 

Svar
Hei!

Jeg forstår godt om du føler deg brukt og utnyttet etter denne opplevelsen. Denne gutten gjorde flere ting som ikke var greit.

Det er ikke lov å presse noen til å gjøre ting de ikke vil. Det er heller ikke greit å mase seg til å ta på andres kropper eller ha sex med noen som ikke vil. Slik jeg forstår det du skriver her mener jeg at du kan anmelde dette til politiet. 

Du har ikke gjort noe galt eller feil! Det er ulike måter å reagere på når man opplever seg presset eller truet. I denne situasjonen valgte du til slutt å gi etter for maset hans. Det kan være mange grunner til at du gjorde det, men kanskje var du redd for at han kunne gjøre verre ting med deg om du ikke gjorde som han ville. 

Det høres ikke ut som at dette er en god relasjon for deg å være i. Du skriver ikke om du er forelsket i gutten eller om det bare har vært vennskap mellom dere. Uansett tenker jeg at du ikke kommer godt ut av å være i dette forholdet. Det er tydelig at denne gutten har hatt, og har, noen vanskelige ting i livet sitt. Dette bør han jobbe med før han kan få og ha gode relasjoner til andre. 

Jeg vil anbefale deg å snakke med noen om det du opplevde. Det er viktig at du får satt ord på det til noen slik at det ikke hemmer deg senere. Du kan snakke med en voksen du stoler på, en forelder eller helsesykepleier på helsestasjon for ungdom der du bor. Du kan også ta kontakt med politiet og høre hva de tenker er lurt at du gjør med saken. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Overgrep og vold i kjæresteforhold

Gutt med knyttet neve, redd jente i bakgrunnen (www.colourbox.com)

Har du opplevd å bli behandlet dårlig av kjæresten din? Har du lurt på om kjæresten din er bra for deg? Les om faresignaler som kan være tidlige tegn på vold og overgrep i parforhold her.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Kontakt politiet

Politiet 02800, ung.no

Ringer du 02800 kommer du til nærmeste politidistrikt, og du får svar uansett når på døgnet du ringer.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep