Hopp til hovedinnholdet

Sliter med mareritt, kan det være en bivirkning av at jeg har ruset meg ?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har missbrukt litt rus, hasj, ecstasy, amfetamin og meth. Jeg sliter veldig mes mareritt å lurer på om dette kan være grunnen? Jeg får ikke tak i mye rus pga jeg bor på instutisjon så får ikke tak i. Derfor ruser jeg meg ikke nå, å har ikke gjort det på noe mnd, men lurer på om det kan ha vært en bivirkning?

Besvart 14.08.2019 16:31
 

Svar
Hei

Mange opplever et endret søvn- og drømmemønster når de gjennomgår en abstinensfase, og dette kan gjerne utarte seg i form av mareritt. Som kjent vil drømmeaktiviteten i stor grad preges av hvor dypt man sover, og når kroppen gjennomgår abstinenser vil man normalt ikke sove like dypt som man pleier. Dermed vil mange oppleve en økt drømmeaktivitet, og ettersom kroppen vil være i en slags krisetilstand i denne perioden, kan skremmende og uvanlige drømmer være et naturlig følge. Mareritt og andre varianter av ubehagelige drømmer forsvinner etter at det har gått en viss tid. Hvor lang tide det tar avhenger både av hva du har brukt og hvor mye og lenge du har brukt det

Det er vanskelig for oss å fastslå med sikkerhet at marerittene dine skyldes tidligere bruk av rusmidler, men det er altså ingen grunn til å utelukke det. Å oppleve mareritt er svært ubehagelig. Det kan sikkert være bra for deg å snakke med noen om disse opplevelsene.

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rusmidler
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rusmidler