Hopp til hovedinnholdet

Du spør om du kan snakke med en psykolog på telefon, videre om foreldrene dine må vite om det og om dette kan hjelpe for fobier og bilder i hodet.  

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg har flere spørsmål 1. Kan man snakke med sykolog på telefon. 2. Må foreldrene vite om det. 3. Kan det hjelpe meg med mine fobier og bilder i hode.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Det er fint at du spør og vi skal svare deg på dette.
Det vanlige og beste er å snakke med en psykolog ansikt til ansikt. Da er det lettere å få kontakt, og det er også psykologens ansvar å være oppmerksom på å ta hensyn til at det er ungdommen som skal kunne være med på å bestemme hva en skal snakke om når.
Du kan selvsagt ringe en psykolog, men i den grad du bor på et sted der det er psykologer som kan gi behandling, er det slik at en blir invitert til en samtale på kontoret. Vår erfaring er at ungdommen i samarbeid med psykologen klarer å finne en måte å snakke sammen på som fungerer for den aktuelle ungdom.
Videre spør du om foreldrene må vite om det. Det er slik at du kan ta kontakt uten at dine foreldre vet det. Da vil psykologen være opptatt av å forstå hva som er grunnen til dette, og i samråd med ungdommen kanskje legge en plan for hvordan foreldrene skal få vite dette og om de skal tilbys foreldresamtaler eller event samtaler sammen med ungdommen. Dette kan gjøres på forskjellige måter. Alt i alt tenker vi at foreldre er viktige personer, og at vi har erfaring med at det er godt for både den unge og foreldrene når vi har kontakt alle sammen.
psykologer kan hjelpe ungdom med ulike plager. Det å ha ulike fobier og "bilder i hodet" som er ubehagelige, er det mange ungdommer som opplever. Dette kan en psykolog hjelpe deg med.
Vi ønsker deg lykke til!
 
Hilsen teamet på RBUP

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Selvtillit og selvfølelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om selvtillit og selvfølelse