Hopp til hovedinnholdet

Bryr kjæresten min seg om hvordan kroppen min er?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente i 8 klasse og jeg har nettopp blitt sammen med en i tiende. Til helgen skal jeg på hytta med han og noen venner og vi skal bade i en badestamp, men jeg har ikke lyst til å vise kroppen min siden jeg nesten ikke har bryst eller rumpe, og jeg har ikke lyst til å være den kjipe og si at jeg ikke vil bade. Bryr han seg egt om hvordan kroppen min er hvis han har lyst til å bade med meg? Trenger svar fort, takk.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du forteller at du nettopp har blitt sammen med en gutt, og at dere skal på hyttetur sammen med venner, og skal bade i stamp. Du har ikke lyst til å vse kroppen din, da du sier du nesten ikke har bryst eller rumpe. Du har heller ikke lyst til å si nei til bading. Du lurer på om kjæresten din egentlig bryr seg om kroppen din, siden han vil at dere skal bade sammen.

Så fint at du spør oss på ung.no! Mange unge på din alder er usikker på seg selv, om de er bra nok, om de er fin nok, og hva andre synes om dem. Det du skal tenke på, er at du skal være stolt av den du er. Dersom du blir tygg på deg selv, vil dette også vises overfor de du er sammen med. Du er 14 år, og kroppen din vil utvikle seg i mange år fremover.

Jeg er helt sikker på at gutten du er blitt sammen med, liker deg for at du er akkurat den du er - med de brystene og den rumpa du har akkurat nå!

Så jeg synes du skal kose deg sammen med vennene dine i helga, og være med på bading i stampen - det hørtes hyggelig ut!

Et lite råd til slutt; du bestemmer over din kropp. Dersom du synes forholdet til kjæresten din utvikler seg for fort, og han har ønsker (les:sex) som du ikke føler deg moden nok til, er det lov å si nei. Er han en grei gutt/kjæreste, godtar han det.

Masse lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster/Helsebror

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Men hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Selvtillit og selvfølelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om selvtillit og selvfølelse