Hopp til hovedinnholdet

Lurer på om han burde snakke med moren om det han sliter med.

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei dette e TT igjen. I he veldig dårlig selvtillit og er veldig trist hver uke nesten. Moren min bruker og spør meg om noe er galt men jeg svarer bare nei. Jeg blir ganske lei av alt og jeg blir liksom aldri fornøyd eller glad over hva jeg får eller har sier moren min. Moren min synes også at jeg er usosial. Jeg sitter for det meste med telefonen min og jeg er avhengig. Som da jeg skal øve til prøve sitter jeg mest bare på telefonen min. Jeg har mange gode venner og ingen uvenner. Jeg snakker liksom ikke med alle da. Men folk har sagt (TT du er så klein) (Og ja ikke sant TT e så klein) direkte til meg og bak ryggen min. Og så har i jo også ADHD da. Og i vil ikke være klein. Men mange jenter synest det. Jeg bruker og ta ritalin. Jeg blir så lei av livet flere ganger og så bare plutselig går det over. Men når jeg føler det blir jeg trist. Burde jeg snakke med moren min? Plis hjelp meg. -TT

Besvart 27.11.2018 16:58
 

Svar
Hei

Ja du burde snakke med moren din eller andre voksne som du stoler på om det du sliter med av vanskelige tanker og følelser. Dersom du syntes det er vanskelige å snakke med moren din kan du f.eks. snakke med helsesøster på skolen der du går. Et tips til deg er at du viser moren din og/eller helsesøster det du har skrevet her til oss i UNG.no. Dersom du gjør det vil moren din/helsesøster forstå hvordan du har det og hva du sliter med, og de vil bedre kunne hjelpe deg slik at du får det bedre med deg selv. 

Legger ved noen artikler her til deg som jeg håper at du kan kikke litt på. 

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Selvtillit og selvfølelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om selvtillit og selvfølelse