Hopp til hovedinnholdet

Jeg bare lurer på om hva jeg kan gjøre for å slutte å bry seg om hva andre sier...

Jente 14 år
 

Spørsmål
hei... jeg bare lurer på om hva jeg kan gjøre for å slutte å bry seg om hva andre sier... jeg føler at jeg har dårlig selvtillit og er ikke særlig populær... jeg føler at noen folk er bare ute etter å hakke på meg og få meg nedover... jeg har lyst til å bytte skole og få nye venner og få en ny start men tror du det å bytte skole kan gjøre ting bedre? jeg vet ikke hva jeg gjør galt... jeg prøver jo å være så snill som jeg kan og glad .... og jeg begynner å bli litt lei av at jeg er en veldig positiv person for uansett hva som skjer så prøver jeg nesten alltid å gjøre det til noe bra men det begynner å bli slitsomt for jeg er ikke så glad hele tiden og det at folk skal hakke på en person som for det meste er glad hele tiden så skjønner jeg ikke hvorfor... jeg er syykt lei av populæritet og hele den dritten der!! skjønner ikke hvorfor folk kan la andre være og hvem man er kjærste med og alt er opp til deg og ingen andre... når jeg fikk en kjærste som var upopulær og sånn så fikk jeg høre det overalt på skolen hele dagen av folk som er de populære og folk komenterte negativt hele tiden pågrunn at jeg fortjener bedre enn kjæresten jeg hadde da... jeg mener er ikke det mitt privatliv hvorfor skal 100 folk jeg ikke kjenner en gang som aldri har giddet å si hei til meg bry seg så j***** mye?? tror du det er andreledes på andre skoler eller er dette noe som er på de fleste ungdomskoler? klem <3
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Det du opplever er nok en ganske god beskrivelse av slik det er på mange ungdomsskoler.  Det er et ganske tett sosialt liv, og de fleste jobber hardt for å bli akseptert, og en måte å hevde seg selv på er å hakke ned på andre, være med på ryktespredning o.s.v. (Ingen god måte, men en vanlig måte for å forsøke å styrke sin posisjon/rolle)  For meg ser det også ut som dette roer seg litt etterhvert, og at i 10.klasse har det blitt en del bedre, for da har mange både greid å finne litt mer ut av seg selv og blitt tryggere sosialt. 

Kanskje det beste er å holde ut litt til, for det er jo også andre utfordringer ved å bytte skole, som det å skulle bli kjent og komme inn i et nytt miljø. 

Jeg tror du i lengden tjener på å være hyggelig og positiv, men husk at det er lov å si ifra hvis du blir såret eller lei deg også.  -Det er viktig at andre får beskjed om, slik at de forstår at du heller ikke tåler "alt".  Og det kan være lurt å si noe om at det ikke er nødvendig å bry seg med andres privatliv stadig vekk.

Ingen greier helt å la være å bry seg om hva andre sier, men man kan gjøre seg litt tøffere og prøve å skille ut mer det vesentlige og uvesentlige av andres kommentarer.  Bruk fornuften din til å se at det er mye uklokt som blir sagt og prøv å sortere det ut og forkaste det.

Lykke til videre!


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Selvtillit og selvfølelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om selvtillit og selvfølelse


Quiz: Hva vet du om sunt og usunt?

Hva er det bra å spise