Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg starte ett nytt liv?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er egentlig 22år, og skjønner at dette kanskje ikke er stedet for meg lenger. Samfunnet sier at nå skal jeg være voksen, men jeg føler meg fortsatt som en tenåring, og ser ut som det også, med tanke på hvor tynn og liten jeg er. Jeg har hatt to kjærester som endte opp med å være utro mot meg, jeg prøvde et halveis forsøk på å ende livet mitt etter hun første, og for noen måneder siden stakk hun siste av med en annen. Etter dette har jeg slitt veldig med selvbilde, sluttet på studiet jeg hadde startet og gikk til psykolog en del ganger for å prøve å få bukt med depresjonen. jobber nå en ydmykende jobb på et kjøkken, og sluttet å dra til psykologen for å prioritere denne jobben. Alt jeg egentlig fikk ut av å dra til psykolog var at han kartla hvor deprimert jeg er og kom fram til moderat depresjon. Etter jeg stoppet å dra dit har jeg fortsatt med å være tom indvendig, og har blant annet gått en lang strekning på en togskinne midt på natten og prøvd et par patetiske forsøk på å henge meg selv. Grunnen til dette er at jeg føler meg utrolig ensom, selv om jeg fortsatt bor med familien min. Jeg merker at dette tærer på alle sammen her hjemme og jeg vet virkelig ikke hva jeg kan gjøre lenger. Alt jeg gjør føles bare halveis ut og jeg gleder meg ikke over noe lenger. De få vennene jeg har tar sjeldent eller aldri kontakt lenger, sikkert mye fordi jeg prioriterte ekskjæresten fremfor dem, det blir bare snakk de få gangene jeg ser dem, for eksempel "vi må finne på noe en dag da", men jeg hører aldri fra dem. Dagene mine går bare til jobbing, og ellers sitter jeg bare her hjemme og ser på film eller spiller, og tenker at jeg må begynne å trene snart, men det blir aldri noe av. Jeg er møkk lei av omgivelsene, hele byen generellt, og syns værken meg selv eller de fleste menneskene som bor her er noe å samle på. Jeg har gjort ting som får meg til å hate meg selv, og skulle bare ønske jeg kunne ende dette og starte på nytt. noen tips?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

 

Kjærlighetssorg er en utrolig sterk følelse som gjør inntrykk lenge. Den er vanskelig å leve og svekker selvfølelsen.

 

Det er tungt å gå nedstemt over tid. jeg synes det er bra at du til tross for hvordan du har det ønsker å snu livet ditt i positiv retning Det kan hende at det er en god ide å ta kontakt med fastlegen for å se om det er noe du kan få hjelp til å gjøre noe med nedstemtheten din.

 

Det kan hende det kan være en god ide å se om det er en eller flere fritidsaktiviteter du kunne tenke deg å begynne med. Det å bli kjent med andre gjennom aktiviteter eller interesser er ofte en god måte. Der er den felles interessen som er i fokus, ikke så mye fokus på personene.

 

Det kan hende at du må vise vennene at du virkelig mener at du er interessert i å gjenoppta kontakten. Velg deg ut den du hadde best kontakt med før og begynn der.

 

Håper at dette er til nytte for deg!

 

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Selvtillit og selvfølelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om selvtillit og selvfølelse