Hopp til hovedinnholdet

Han er forelsket i venninnen, men usikker på om han skal fortelle det

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en gutt på 16, snart 17, som sliter mye psykisk med blant annet sosial angst og deprisjon. Jeg har en venninne som sliter med mye av det samme. Vi er bare venner, men jeg er VELDIG glad i henne, hvis du forstår hva jeg mener. Jeg har egentlig veldig lyst til å fortelle henne hva jeg føler, men jeg tør ikke. En av tingene som gjør at jeg ikke tør, er at hun er bifil, og jeg er usikker på hvilket kjønn hun liker best. En annen ting er at hun ble voldtatt, for noen år tilbake, og jeg er redd for at det kanskje ødelagt hennes syn på menn/gutter. Den siste tingen er at jeg er overvektig (ca 130 kg), og jeg er redd for at hun ikke skal like meg pga dette. Jeg vet at hun ser på meg som en veldig god og nær venn, men jeg er usikker på om det er noe mer enn det. Hva tror du/dere at jeg skal gjøre, eventuelt ikke gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så flott at du har funnet en du kan være glad i og dele ting med. Av og til kan det være vanskelig å være venner når man sliter med mye av den samme problematikken. Det kan bli ganske destruktivt og selvutslettende. Derfor synes jeg også at det er ekstra fint å lese at dette er en du også har andre følelser for enn bare vennskap. Det at du har "overskudd" til å se utover det som er tungt og vanskelig er veldig positivt! Jeg er derfor fristet til å si at uansett hvordan det går med deg og denne jenta, sånn rent romantisk sett, er dette en positiv ting!

Du sier at du har lyst til å fortelle henne hvordan du føler. Det kan være både positive og negative ting ved det, men dersom du ønsker å gå noe videre med henne, så er du uansett på en eller annen måte nødt til å la henne få vite hva du føler! Det du sier med at hun er bifil, men at du ikke vet om hun liker gutter eller jenter best er ikke så rart. Hun liker ikke det ene eller det andre kjønnet best, hun liker begge kjønn, og tiltrekkes av mennesket... Med andre ord, du har like god sjanse som en jente.

Det at hun har blitt voldtatt er absolutt noe å vurdere. ikke i forhold til hvorvidt du skal fortelle henne at du liker henne på den måten, men mer dersom det blir noe mellom dere. det kan være at hun har vanskelig for å være intim pga. voldtekt, men dersom det skulle bli noe mellom dere, og du respekterer henne og hennes grenser, så er det noe av det beste som kunne skjedd henne. Da vil hun ha mulighet til å "ta tilbake" noe av det som er blitt tatt fra henne under voldtekten. Hun vil ha mulighet til å se at kroppen hennes også kan gi henne glede og velbehag. Ikke bare smerter og vonde minner. Jeg tenker også at i og med hun har fortalt deg om voldtekten og har delt dette med deg, så stoler hun på deg, og vet at du respekterer henne. Om hun har et forhold til gutter/menn som er ødelagt, så gjelder det muligens ikke for deg. Men det er viktig å gi henne tid og vise henne respekt!

Det siste punktet du tar opp, det at du er overvektig tenker jeg heller har mer med din vegring til å vise dine følelser, enn at hun ikke skal like deg fordi du er overvektig. Hun liker deg jo allerede! Dere er jo gode venner! Hun klarer å se forbi kropp. Gjør du?

Når alt dette er sagt, så må jeg jo også minne om at kjærlighet er noe annet enn vennskap. Selv om dere har det fint som venner, så er det ikke sikkert at dere er gode sammen som kjærester. Og det er ikke sikkert at hun er forelsket i deg selv om du er forelsket i henne. Du tar en sjanse ved å fortelle henne hvordan du føler, men kanskje er det verdt det? Hva er det verste som kan skje?

Jeg ønsker deg masse lykke til! Og du... Send gjerne en mail og fortell hvordan det går!

Hilsen

Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelsket? Ta det første steget!

Forelsket (colourbox.com)

De fleste har opplevd det. Du liker noen, men aner ikke hvordan du skal få han eller henne til å legge merke til deg. Hva gjør du? Få tips og les også hva andre har spurt om her!

Les mer

Forelsket, men sjenert?

Sjenert (colourbox.com)

Har du aldri hatt kjæreste? Eller kanskje du er avstandsforelsket, men blir flau ved tanken på å vise det til noen. Les hva du kan gjøre for å få kjæreste.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep