Hopp til hovedinnholdet

Hei, jente på snart 17 år. Jeg og kjæresten min har vært sammen i ca. 9 mnd og har et veldig godt sexliv. Har hoppet litt fram og tilbake med p-piller. Noen mulighet for å være gravid? Får vondt i magen av nye piller.

 

Spørsmål
Hei jeg er en jente på snart 17 år. jeg og kjæresten min har vært sammen i ca. 9 mnd og har et veldig godt sex-liv. Tingen er at mens jeg var på ferie, så droppet jeg noen p-piller og hoppet litt frem og tilbake på grunn av at jeg ikke ville ha mensen når jeg kom hjem til han. Da jeg kom hjem hadde vi sex osv, og iløpet av den tiden hoppet jeg fremdeles litt frem og tilbake med p-pillene og sukkerpillene. jeg vet at det ikke er lurt, men jeg gjorde det.. Jeg dro til legen min og spurte om det kunne være noen fare for at jeg kunne være gravid, jeg ba om en angrepille, men han mente at det ikke var noe vits og han var ganske sikker på at jeg ikke var gravid. Men jeg er fremdeles veldig usikker, er det noen muligheter? Jeg har nå også byttet p-pille type, og har stadig smerter i magen, er det på grunn av at jeg må vende meg til de nye hormon-pillene?

Håper på svar så fort som mulig, og ps. det er ca. en uke siden jeg fikk nye piller. Mvh C.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg antar at legen ikke vil gi deg angrepille fordi det var gått for lang tid. Den bør tas innen 72 timer. Jeg synes det er litt rart at han ikke tok en graviditetstest for å være sikker på at du ikke er gravid. Hvordan kan han være sikker på at du ikke er gravid? Jeg vil råde deg å få tatt en gravitest og evt spurt legen om hvorfor du har smerter i magen. Jeg kan ikke si om det evt er birkninger av de nye pillene, siden jeg ikke vet hva du tar.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Prevensjonsmetoder - en oversikt

Par i senga (colourbox.com)

Det finnes flere ulike prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. I denne oversikten finner du informasjon de aktuelle metodene som finnes i dag.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Hva vet du om reklame?

Hva kan Forbrukerrådet hjelpe deg med?