Hopp til hovedinnholdet

Når jeg har drukket, tenker jeg aldri på kondom. Lurer nå på om jeg kan være smittet med noe.

 

Spørsmål
Hei, jeg er en gutt på 16 år. Når jeg har drukket, tenker jeg aldri på kondom, selvfølgelig bare hvis jenta insisterer på at hun går på pillen, jeg glemmer alltid at kjønnsykdomer er utbredt og noe som ikke kan ramme meg. Altså, for en måneds tid siden hadde jeg sex med en eldre jente som har rykte på seg for å være lett på tråden. Og nå de siste par dagene har jeg kjent en svak, presiserer at den er svak, svie når jeg går på toalettet (gjelder bare for nummer 1). Jeg har ikke hatt sex med noen siden den gang, men har rotet med utallige og fått oralsex av to, så er ganske sikker på at den er hun jeg nevnte tidligere som ga meg denne eventuelle kjønnsykdommen.

Altså, jeg har lest gjennom mye av det du/dere har skrevet angående kjønnsykdommer og jeg føler at det store tidsgapet mellom akten og svien, pluss at det er en svak svie, tyder på at jeg ikke har noen sykdom. Men er det mulig at jeg har det? Og, kunne det vært noe annet? for eksempel av for mye onani eller å ha blitt slått til i underlivet, eller er det rett og slett noe som bare skjer til enhver tid?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg syns ikke at vi kan utelukke at svien skyldes at du har blitt smittet med noe, for eksempel klamydia. Litt svie når du tisser kan også skylde andre bakterier som har gitt en infeksjon i urinrøret eller en urinveisinnfeksjon ("blærekatarr"). Først og fremst vil jeg anbefale deg å få testet deg på klamydia. Hvis testen er negativ, og plagene vedvarer, bør du prate med en lege for å ta en vanlig urinprøve, samt evt. en prøve fra sekret fra urinrøret som kan vurderes i mikroskop.

Hvis klamydiaprøve er positiv, vil du få behandling med antibiotika.

Klamydia kan også smitte ved oralsex, så hvis en av jentene som har gitt deg oralsex har hatt klamydiainfeksjon i halsen, kan du faktisk ha blitt smittet på den måten også.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Klamydia - fakta

Klamydia

Klamydia er den vanligste seksuelt overførbare infeksjonen, og de fleste som er smittet, merker det ikke. Alle bør teste seg når de bytter partner, så de ikke risikerer å gå med smitten lenge og smitte andre igjen.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Rettigheter for elever

Når ble skole for barn innført i Norge?