Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg si til en gutt at jeg er klar for sex?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er er veldig forelsket i en gutt. Han er veldig attraktiv og han gjør meg veldig.. Ehm ja.. (Tror du skjønner hva jeg mener) uansett, så liker jeg han og jeg vet at han liker meg VELDIG, for det har han sagt til meg..vi holder på og han har spurt meg. Jeg svarte ja. Etter nå 2 år så har jeg veldig lyst å ha sex med ham , jeg føler meg klar og alt. Men jeg vet ikke hvordan jeg skal si det til han..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du forteller at du er klar for å ha sex med en gutt, men vet ikke helt hvordan du skal si det til han. Jeg forstår at det kan være vanskelig. Tenker at når det er riktig for dere å ha sex så vil det føles naturlig. Det er viktig å være trygg på partneren sin og seg selv.

Uansett hvordan DU velger å debutere, er det aller viktigste at det skjer fordi DU har lyst og føler deg klar for det. Du skal ikke la det skje fordi du føler deg presset til det eller er redd for hvordan andre reagerer hvis du sier nei.

Du skriver at du er 14 år. Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Er kjæresten din over 16 år kan han/hun bli straffet for å ha seksuellomgang med noen under 16 år.

Det er også viktig å bruke prevensjon for å unngå uønsket graviditet og kjønnssykdommer. Ta kontakt med helsesøster eller helsestasjon for ungdom i kommunen din. De vil gi deg informasjon.

Legger ved noen artikler under svaret.

Hilsen Helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Prevensjonsmetoder - en oversikt

Par i senga (colourbox.com)

Det finnes flere ulike prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. I denne oversikten finner du informasjon de aktuelle metodene som finnes i dag.

Les mer

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mest for jentene
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mest for jentene