Hopp til hovedinnholdet
 

Spørsmål
Hei!

Dette står det om snus ang. sex og impotens;
" Impotens: Ved ereksjon presses blod inn i arteriene i penis. Nikotintilførsel trekker sammen alle blodkar i kroppen, også i penis. Snusing kan føre til problemer med ereksjon. Snus er den vanligste yttre årsaken til impotens hos yngre menn."

Jeg er en som snuser en del, kanskje ei dåse i uke.
Hvordan kan man bidra til at blodkarene ikke blir trukket sammen? (Bortsett fra å slutte å snuse) , altså evt. med vitaminer etc? - og blir de trukket sammen kun når man snuser? eller blir de trukket sammen mer og mer over tid?

Jeg vil jo selvfølgelig ikke bli impotent når jeg er 18 år!
Håper på svar!

Takk på forhånd :)
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er riktig at nikotinen i snusen har en sammentrekkende virkning på alle blodårene i kroppen, også blodårene i penis, og dette kan gi en forbigående ereksjonsvikt. Den sammentrekkende virkningen på blodårene varer bare så lenge man har snusen i munnen. Når du tar snusen ut vil nikotinnivået i blodet begynne å synke, og nikotinens effekt på blodårene vil avta. Mest sannsynelig vil det ikke være målbare mengder med nikotin i blodet etter ca 2 døgn fra du tok ut den siste snusen. Undersøkelse av snus og helseskader har hittil ikke vist at snusing kan påføre blodårene varig skade.

Vi vet at snus inneholder kreftfremkallende stoffer. Det er spesielt en økt risiko for kreft i bukspyttkjertelen og spiserøret. Ellers kan snusing gi misfarging og ising i tennene, i tillegg til ekstra lange tannhalser. Langvarig bruk av snus kan også føre til såkalt ”snuslomme”, som av og til kan være forstadiet til kreft. Nye undersøkelser viser at gutter som snuser har økt risiko for hodepine og smerter i nakke, skulder, ledd og muskler.Hilsen
Røyketelefonen 800 400 85
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Hva vet du om russetida?

Ispinne i lua betyr at du har...