Hopp til hovedinnholdet

Jeg har for liten penis...

 

Spørsmål
Hei, jeg er en gutt på snart 19 år. Jeg har et problem som jeg har gjort så stort at jeg håper en psykolog kan svare, helst en mann.

Jeg er jomfru, og det er vell det som er problemet. Dette begynner å ødelegge livet mitt litt. Det hele begynte vell med at jeg er kanskje litt seint utvikla og har ganske liten penis. Det at jeg tror jeg har liten penis har ført til at andre vet at jeg har liten penis og jeg tror de fleste skjønner at jeg er jomfru. Ellers er jeg en nogså populær og respektert fyr. Jeg har nokk mindre penis en mange, men problemet ligger i at jeg har hele livet visst at jeg har liten tiss og jeg har traumatisert det hele litt for mye. I tillegg er jeg en fyr som er dømt til å være dårlig i senga, jeg er generelt dårlig til fysisk kontakt;)

Jeg har hatt mange sjanser til å ha meg, og jeg føler jeg er klar som bare faen, men jeg blir mildt sakt livredd hvis jeg begynner å nærme meg noe med ei som kan føre til sex. Det er nesten sånn at jeg tror kroppen finner på unnskjyldninger selv for å slippe. Jeg blir trøtt, kvalm eller jeg begynner å finne andre unnskjyldninger for å ikke ha sex (var ikke hun sammen med en kompis av meg for 500 år siden? f. eks.) Jeg sier at det ødelegger livet mitt fordi jeg vil ikke engang flørte med jenter jeg liker og de liker meg, fordi da vet jeg at jeg blir å sette meg i en situasjon der jeg enten må ha sex eller vri meg unna det. Jeg vil si det er ganske alvorlig når jeg ikke klarer det når jeg er sånn passe sjita full.

Jeg har et par ganger vært i situasjoner der jeg må liksom vri meg unna i siste liten og dette tror jeg var veldig traumatisk for meg.

Problemet er jo ikke at penis er liten. OK jeg kommer nok til å domme meg kraftig ut første gangen, men det er greit. Men jeg klarer ikke å få det til den første gangen. Jeg trenger rett og slett å tromfe gjennom et samleie for å få litt selvtillit på det område.. Dette er jeg ganske bombesikker på er den eneste veien.

Er det noen måter jeg kan bli mindre redd i situasjonene slik at jeg har selvtillit til å ha sex? Er det noe jeg kan trene opp, sånn mentalt? Er det noe jeg kan gjøre der og da? Har du noen gode ide-er? Jeg har ikke lyst å snakke med en psykolog face to face om dette, det blir så jævlig personlig, så kan du prøve å si meg også hvor alvorlig problemet mitt er?

Håper på et litt kreativt og spenstig svar;)
Tusen takk
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det høres ganske slitsomt ut å ha så lyst på sex og samtidig være så redd for det at du ikke får deg til å la ting utvikle seg. Du har en del negative tanker rundt det å være jomfru og om det å ha en for liten penis. Det høres ut som om disse tankene er det som vekker så sterke kroppslige reaksjoner at du ikke greier å gjennomføre et samleie. Jeg lurer på om du har fantasier om at hun kan le av deg når hun ser deg naken og at du da på et vis dummer deg ut og mister ansikt. Angst er ganske så avtennende, så det er ikke rart du vrir deg unna disse situasjonene.

Du skriver både at du har en liten penis, men samtidig kan det virke som om du tenker at den kanskje ikke er SÅ liten at det gjør noe. Jeg blir litt usikker på om du gjør den enda mindre i dine egne fantasier om hvordan jenter vil reagere på den. Har du helt konkret målt den og funnet ut hvor mye mindre enn "gjennomsnittet" den er? Det finnes en bok som heter "penisatlaset" som du kanskje kunne hatt glede av å se på. Der er det bilder av mange forskjellige norske peniser - det kan hende at din ikke kommer så dårlig ut når du sammenligner deg selv med andre. Dette vil være en konkret måte å få litt bedre selvfølelse rundt dette.

Et annet spørsmål er hvor katastrofalt det egentlig er å ha en liten penis. I vårt samfunn er det en del forestillinger om at det er viktig med størrelsen. Man kan lett få følelsen av at mer penis er bedre. Da er det ikke rart at du er rimelig sikker på at jenter vil avvise deg på grunn av penisen din. Men dette er foreløpig bare en fantasi du har - det er slett ikke sikker at hun vil være like opptatt av din penis som du er.

Utfordringen for deg blir jo å vise at du er en god kjæreste, at du er trygg og at det er deilig å ha sex med deg. Og et seksuelt samvær gjennomføres jo ikke av en penis, men av mannen som henger på andre enden. Det er mye som kan gjøre sex til en god opplevelse og det å ha et samleie er ikke den eneste måten å tilfredsstille en jente på. Kanskje du har noe spesielt å tilby en jente, som ikke har noe med størrelsen å gjøre? Kanskje det at du har "mindre utstyr" kan medføre at du anstrenger deg mer for å bli en kreativ elsker? Hvis du har noen venninner som du kan snakke om dette med, kan du jo høre litt med dem hva som er viktig for dem når de skal ha sex med noen - er de veldig opptatt av størrelsen?

Jeg er enig med deg i at det i første omgang blir viktig for deg å ta sjansen selv om det kan virke skummelt. Du vet ikke hvordan det vil gå, siden du ikke har prøvd. Hva er det aller verste som kan skje? Overlever du det? Og når du kommer i en situasjon der dere nærmere dere seksuell kontakt - kan du ta sjansen på å dele din nervositet? Du sier at "alle skjønner" at du er jomfru. Kunne det være en hjelp for deg å si at du er uerfaren og at du blir veldig nervøs med tanke på å ha sex?

Det er jo heller ikke slik at dere absolutt må ha sex med hverandre med en gang. Det går an å begynne et kjæresteforhold på en "langsommere" måte og nærme seg gradvis. Dette vil kunne bidra til at du blir tryggere på at den jenta du har valgt faktisk liker DEG som person. Hvis hun har valgt deg er det jo en god mulighet for at hun vil godta at din penis er litt mindre enn andres.

Et siste råd - hvis du ikke greier å finne ut av dette selv, så er det ingen skam å søke hjelp. Du strever med noe som angår en viktig del av livet ditt, og dine bekymringer er forståelige og mer vanlig enn du tror. Også seksualitet går det an å snakke om. Hvis du går til psykolog så har han / hun taushetsplikt.

Vennlig hilsen

Psykologen / ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Hva vet du om mat og kosthold?

Hva er tilsetningsstoffer?