Hopp til hovedinnholdet

Hun skal miste jomfrudommen og er redd for å bli gravid

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, idag skal jeg miste jomfrudommen min med en gutt, og jeg liker han virkelig mye. Jeg er litt sånn redd for å bli gravid, fordi han hater å bruke kondom.. Og jeg er ikke klar for å passe på noen andre nå, fordi jeg er virkelig deprimert og skal bli innlagt på sykehuset nå i mai. Jeg skal kjøpe angrepiller etter at vi har hatt sex, og håper virkelig at jeg ikke blir gravid.. Han lovte meg at rett før vi skulle ha sex skulle han cumme i doen, men jeg tviler på om det hjelper.. Igår når jeg møtte han for første gang prøvde han seg men da kom jeg bare på noen unnskyldninger. Er det muligheter for at jeg blir gravid? Vær så snill og svar så fort som mulig:(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Fint at du skriver til ung.no.


Jeg kjenner at jeg synes det er vanskelig å svare deg på det du skriver her, for det er mange ting som gjør at jeg blir litt redd for deg og lei meg over det du skriver, men samtidig så ønsker jeg jo ikke å dømme deg for det du velger å gjøre, så jeg skal forsøke å svare deg litt saklig.

Først og fremst: Du sier du skal miste jomfrudommen til en du ikke har truffet før. Men du liker han godt, så du har kanskje blitt kjent med han på nett eller no? Du skriver ikke hvor gammel han er, men at du er 13 år. Det betyr at du er under seksuell lavalder. Det er ulovlig for noen å ha sex med deg, og de kan bli straffet for det. Seksuell lavalder er satt til 16 år først og fremst for å beskytte barn og unge fra voksne, men også for å beskytte barn og unge fra "seg selv". Det å ha sex med noen andre er noe av det mest intime man gjør og man bør være også mentalt klar for det. Det er jo veldig tidlig å debutere seksuelt som 13 åring. Når man skal ha sex for første gang er det alltid en fordel å være veldig sikker på seg selv, den man har sex med, og at man faktisk er helt sikker på at du ønsker å ha sex.

Det kan for meg høres ut som at du ikke er helt klar for det med tanke på at du er så redd for å bli gravid. Det tenker jeg er en bra ting at du er redd for, for sannsynligvis har du allerede fått mensen, eller det er ikke lenge igjen før du får mensen. Da er det også en reell mulighet for å bli gravid om du ikke bruker beskyttelse. Når du skal ha samleie med en du ikke er sikker på at ikke har noen seksuelt overførbar sykdom, så er alltid førstevalget og egentlig det eneste valget kondom. Det beskytter mot graviditet og mot seksuelt overførbare sykdommer. Det at han skal få en utløsning før dere har sex vil ikke gjøre at han ikke kan gjøre deg gravid. Mest sannsynlig vil det bare gjøre at han "holder ut" litt lenger, og ikke har behov for å komme så fort. Det kan med andre ord gjøre at sexen mellom dere to varer litt lenger enn det den kan gjøre om han ikke får en utløsning først.

Du skriver også at du er deprimert og skal legges inn på sykehus. Det høres ikke ut som at det å ha sex med en du ikke kjenner så godt, selvom du liker han, er det som kommer til å gjøre ting enklere for deg nå. Kanskje er det bedre å vente? Til du blir mer sikker på deg selv og din egen kropp. Til du føler deg mer ovenpå. Til du finner en som du liker godt og som liker deg tilbake. Til du finner en som gjør deg glad, uten å forvente at dere skal ha sex med en gang dere møtes?

Det er klart at første gangen man har sex er litt rar og vanskelig uansett, men desto større grunn til å vite hva som er godt for deg og ikke. Jeg skjønner at det høres ut som en klisje, men du har ikke dårlig tid! Du er ung, og har mange år igjen å ha sex. For å oppleve god sex er det viktig å kjenne sin egen kropp, hva man liker og hva man ikke liker. Ved å kjenne seg selv og hva man liker seksuelt blir man også en bedre sexpartner for andre. Den eneste måten du kan bli kjent med egen kropp på er å ta på og se på seg selv. Å onanere!!!

Ta vare på deg selv og gjør det som er bra for deg! Jeg ønsker deg lykke til!

Hilsen

Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

- Har sex med noen som er under 16 år

Par som ligger i senga (colourbox.com)

Jeg er 19 og kjæresten min er 15. Kan jeg få straff for å ha samleie med henne? Selv om vi begge gjør det frivillig.

Les mer

Sex og nytelse

Par (colourbox.com)

Mange gruer seg for å ha sex med en annen, enten det er for første gang eller første gang med ny partner. Usikkerhet og bekymringer kan legge en demper på opplevelsen, og kanskje hindre deg i å ha sex. Hvordan ha sex til glede og nytelse?

Les mer

Sex som DU vil

Trist jente ligger på senga (colourbox.com)

Sex kan være deilig, energigivende og styrkende dersom alt stemmer, begge har lyst og forholdet er godt og trygt. I andre situasjoner kan sex bli helt feil, ødeleggende og vondt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser