Hopp til hovedinnholdet
Jente 20 år
 

Spørsmål
Hei!

Jeg er ei jente på 20 som har kjæreste som er 11 år eldre enn meg. Jeg er veldig gla i han, å elsker han. Siden jeg er så ung er mine sexuelle lyster alltid til stede, spesielt når vi ligger å koser oss, ser på tv sammen og jeg ligger delvis oppå han. Problemet her er bare det at han sjeldent har lyst på meg, og når han får lyst, snur han heller ryggen til og skylder på at han er trøtt og sliten, skal tidlig opp på grunn av jobb, og sex på dagtid er heelt uaktuelt!:/ Dette får meg til å føle som om jeg kun er der for å lage mat, vaske og rydde etter han og hjelpe han med ting, ellers så er det ingenting der. Jeg må nærmest tigge om ett kyss, og når jeg først får ett er det liksom.. kaldt og ufølsomt "muss", og det er liksom alt.. Jeg blir fryktlig forvirra over dette, men det nytter liksom ikke og prate med ham om dette heller, fordi han bare trekker på skuldrene, svarer: Vet ikke, kansje, jeg er ikke sikker osv. Det virker som han rett og slett ikke eier noen følelser for meg!
Vi bor sammen, og jeg synes dette begynner og bli ett problem. Jeg vet ikke mine arme råd, jeg vil så gjerne være sammen med ham, men samtidig har jeg bare lyst til å flytte ut, for jeg synes jeg selv fortjener bedre! Han har aldri vært utro, for den typen har han aldri vært, han er avholdsmann, og tenker mer jobb enn kjærlighet og sex.. Hva kan jeg gjøre??

Hilsen fortvila
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!
Du fortjener en mann som skal gi deg feedback, omsorg og kjærlighet. I det forholdet du beskriver, høres det ut som om kjæresten din har mer enn nok med seg selv.
Når to mennesker er samboere og kjærester skal de dele ting, følelsemessig og av praktisk art, uansett alder.

Partene kan også ha sitt "eget liv", egne venner og kanskje ting de driver med. Hvis du begynner med en aktivitet som gjør at du ikke alltid er tilgjengelig for han, så kanskje han begynner å savne deg? Vær litt kostbar, ikke tigg etter kyss,det skal komme av seg selv.
Noe av det viktigste i et forhold er også evnen til å snakke sammen, også når forholdet er litt tøft.Vær direkte med han, spør hva han tenker om forholdet deres. Gå noen turer sammen, det kan være enklere å prate når vi går enn å sitte å se på hverandre.

For noen kan aldersforskjellen på 11 år spille inn. Han har vært gjennom 20-års alderen, men har valgt å bo sammen med deg og da må han vise deg at du er viktig for han.
Vi trenger alle en bekreftelse på den vi er, og jeg synes du skal gjøre et forsøk med de forslagene jeg har kommet med før du eventuellt flytter ut.

Lykke til, det trengs to mennesker til for å få et samliv til å fungere.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Hva vet du om nettvett?

Hva gjør du hvis noen spør etter passordet ditt over internett?