Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg være gravid?

Jente 18 år
 

Spørsmål
hei eg er jente på 18 år som har vert samen med typen min i 10 dager nå første gange vi hade sex va eg jomfru så brukte vi ingting men eg har vært på p.pille 5 dager bare og nå føle eg nå eg siite eller någ blir eg varme og lyst og spy og dårlig eg lure på vise eg er gravid tak
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.
Det er alltid en mulighet for å bli gravid dersom man har samleie uten prevensjon, dette gjelder også selv om jenta er jomfru. Dersom du startet med p-pillene dine første dagen du hadde mensen, er de nå sikre. Dersom du startet utenom mensen er de ikke sikre før det har gått 1 uke. Dvs at dere må bruke kondom ved siden av for at dere skal være sikker på at du ikke blir gravid.
Jeg synes at dersom mensen din ikke kommer når den skal, bør du ta en graviditetstest. Denne kan du få hjelp til å ta på helsestasjon for ungdom. Symptomer på en graviditet kommer ikke med en gang. Det tar gjerne opptil 1-2 uker fra mensen er uteblitt til eventuelt kvalmen og trøttheten kommer. Jeg tror derfor ikke at kvalmen du opplever nå skyldes en graviditet.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Hva vet du om klimaet?

Hvilket av følgende alternativer (på i totalt 1,5 liter) krever minst energi og skaper minst avfall ved produksjon?