Hopp til hovedinnholdet

Nervøs for kjønnet utseende 

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg skal ha sex for første gang med kjæresten min. Jeg er klar for det og er trygg med han. Tingen er at jeg er nervøs over hvordan det ser ut nedentil på meg. Jeg har ganske mørke områder som jeg lurer på om kan bli lysnet? Finnes det en krem eller lignende for å få lysnet de mørke områdene?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 17 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Så fint at du er trygg på kjæresten din og at du kjenner deg klar til å utforske seksualitet sammen med han. 
Jeg vet ikke om det finnes mulighet for å bleke slimhud/huden på kjønnet. Jeg finner ikke noe om dette. Jeg anbefaler at du ikke prøver! Mange jenter/kvinner har mørke indre kjønnslepper, eller andre partier på kjønnet. Forskjellen fra de lyse områdene er at de mørke har mer mer pigment enn resten.
Du kan se i en bok som heter "Venus, norske kvinner sett nedenfra". Boka omfatter intimfotografier av 49 ”helt vanlige” norske kvinner. Blomsten er en av metaforene som har vært brukt om kvinnekjønnet. Forfatterne foreslår ordet Venusblomst om det kvinnelige kjønnsorgan og påpeker likheten mellom botanikken, kjønnslepper og klitoris. Boka er en oppfordring til alle kvinner om å utforske og bli kjent med sitt eget kjønnsorgan. Boka kan du låne hos helsesøster på skolen eller på nærmeste bibliotek.
I og med at du er trygg på kjæresten din, anbefaler jeg at du snakker med han om dette. Kanskje kan dere se på hverandres kjønn? Da vil du bli enda tryggere på ham.
Jeg håper dette er til hjelp for deg 

Hilsen helsesøster/sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex