Hopp til hovedinnholdet

Lukt fra underlivet og mer tynt flytende eggeskall-farget utflod

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei jeg har et spm. Jeg har nylig fått en ny partner og vi hadde sex relativt tidlig. Det jeg merket var at etter noen dager begynte det å lukte neden ifra. Etter som at han kom i meg tenkte jeg det kunne være rester av sæden. Men lukten ga seg ikke, den er vanskelig å beskrive, det var nesten som surmelk(?!). Jeg snakket med helsesøster om lukten og hun sa deg kunne vær pga ulik ph. Deretter fikk jeg mensen, men da den var ferdig hadde jeg fremdeles denne lukten, litt mildere vel å merke. Jeg merker også at det komme en del mer utflod enn vanlig, ekstremt tynt flytende eggeskall farget, samt en del luft(?) ut fra skjeden. Jeg lurer på om dette kan være tegn på kjønnssykdom, sopp eller dersom det er grunnet forskjellig ph om dette vil gi seg? Om det er sånn at kjønnsorganen våres ikke passer sammen? Aldri opplevd dette før hvert fall... Takk på forhånd.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så bra at du følger med og sjekker opp endringer i underlivet.

Det du beskriver kan være tegn på en bakterieinfeksjon (bakteriell vaginose) i underlivet, eller at du er smittet av en seksuelt overførbar kjønnssykdom. Jeg har lagt ved en artikkel om utflod. Der kan du lese mer om hva som er normalt, og hva som krever oppfølging og kontroll hos lege.

Kvinner og menn har bakterier i underlivet. Noen ganger blir det ubalanse i skjeden som gjør at det blir flere av enkelte bakterier som gir plager, og færre av de gode melkesyrebakteriene. En slik ubalanse gir høyere pH-verdi. Om du i tillegg får plager som vond lukt og endret utflod, kalles tilstanden bakteriell vaginose. Les mer her.

Det kan være du reagerer på bakteriesammensetningen i hans kjønnsorgan. Men det betyr ikke at deres kjønnsorgan ikke passer sammen. Du kan bli vant til bakteriene hans hvis dere fortsetter å ha samleie.

Du bør sjekke dette opp hos lege. Noen ganger kan kroppen klare å ordne opp i en infeksjon selv. Andre ganger må man få medisinsk behandling for å bli kvitt plagene. Du kan oppsøke fastlegen din, eller helsestasjon for ungdom. Helsestasjon for ungdom er gratis. Se vedlagt artikkel for å finne nærmeste helsestasjon for ungdom.

 

Lykke til.

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Utflod - til glede og bekymring

Undertøy på tørkesnor (colourbox.com)

Utflod fra skjeden er noe alle kvinner har. Normal utflod holder underlivet friskt og gir god glid ved samleie. Forandring i utfloden kan være et tegn på en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden eller sykdom.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex