Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål om sår i underlivet

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har hatt fast partner i snart tre år, og vi har holdt oss til hverandre alle disse årene og kun hatt sex med hverandre. Jeg har nå fått fem små sår både rundt og på kjønnsleppene som ligner litt på brannsår, de svir og har litt løs hud rundt seg. Før de ble brannsår var det små nupper som jeg pleier å få etter intimbarbering. De svir og er veldig ubehagelige når jeg går. Det jeg tror det kan være er at jeg hadde på en løs truse forrige dagen, og kanskje det er den som har gnagd og gnisset sånn at jeg har fått disse. Jeg lurer da på om dette er herpes eller en slags kjønnssykdom?

 

Svar
Hei jente, 
 
jeg synes du har en fornuftig forklaring på de små sårene. Det kan være irritasjon av slimhinnen, eller små talgkjertler i området, som har blitt til små sår. Dersom dette gror greit og ikke kommer tilbake annet enn ved evnt barbering trenger du ikke å følge det opp synes jeg. Dersom du får vedvarende plager med små sår synes jeg du skal oppsøke fastlegen for en undersøkelse.
 
Jeg mistenker ikke seksuelt overførbare sykdommer, men kan selvfølgelig ikke utelukke det. Men, ved herpesutbrudd første gang, ville du vært mer syk sannsynligvis. Dessuten beskriver du et stabilt samliv med en partner som du stoler på så det er ingen grunn til å trekke dette i tvil med dine plager nå. 
 
Hilsen legen
 
Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex