Hopp til hovedinnholdet

Synes det er ubehagelig å ta på klitoris, går det an å trene seg opp?

Jente 17 år
 

Spørsmål

hei:) jeg har en jente kjæreste og når vi har sex, så syns jeg det er ubehagelig når hun tar på klitorisen min. hun prøver å være forsiktig og rolig, men syns det forsatt er ubehagelig, også når jeg tar på den selv. er ikke ubehagelig når man slikker. går det å trene seg opp eller no? vil jo få en god følelse når vi har sex.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 17 år

Så fint at du tar kontakt, det er så viktig å bli kjent med kroppen sin for å finne ut av de tingene som kjennes godt ut!

Mange jenter opplever slik som deg, at klitoris er så følsom at det kan gjøre vondt å ta på den direkte. Vet ikke om du kjenner på det samme ubehaget når du tar på deg selv? Isåfall kan det være kjæresten din må være enda mere forsiktig enn hva hun har vært frem til nå.

Ved sterk følsomhet kan hun også prøve å stimulere området som er rundt selve klitoris.Dersom huden på klitoris er tørr, kan hun prøve å ta litt spytt på fingeren først, slik at området blir fuktig.

Det kan også være lurt å stimulere området på en annen måte enn direkte berøring. Hvis du synes det er deilig å bli slikket så fortsett med det! 

Noen ganger kan det være slik at dersom man er redd for at det skal gjøre vondt, så strammer man automatisk musklene i underlivet. Prøv derfor å slappe av i når dere utforsker, husk at dette ikke er en arena hvor du skal prestere og være flink.

Hvis du ønsker flere innspill kan du ta kontakt med Chat´n på Sex og Samfunn. Legger ved en artikkel du kan se på.

Håper noe av dette ga mening, ønsker dere masse lykke til!

 

Hilsen 

Helsesøster og spesialist i sexologisk rådgivning - NACS

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Chat om seksualitet og få svar om prevensjon i chatbot

Sex og samfunn

Lurer du på noe om seksualitet, seksuell helse eller prevensjon? Da kan du få svar på chat med fagpersoner eller chatbot'en på Sex og samfunn.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex