Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg finn ut av om det er mulig å få penisen inn, uten at d blir kleint?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har aldri hatt sex men kjæresten maser og maser om at vi sjal ha det. Har runket og sugd han en del men han har aldri fingret meg og jeg har aldri fingret selv heller, er redd for at pikken ikke komme inn viss vi skal ha sex og tørr derfor ikke. Er også redd det skal gjøre veldig vondt. Hvordan skal jeg finn ut av dette uten at d blir kleint? Bruker grønn ob så alle ser jeg sikkert må ha kjempe stort hull enn jeg vet ikke...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Det er svært viktig at du vet at det er du selv som bestemmer om du skal utforske seksualitet sammen med kjæresten. Han skal ikke mase på deg eller presse deg. Det er din kropp og ditt valg. Det er viktig å tenke gjennom hva man vil og ikke vil gjøre. Man burde vite om sine egne grenser og føle seg trygg. Det er viktig å ikke la seg presse til noe man ikke vil. Man kan si nei når man ikke vil. 
Det er veldig mange, faktisk 70 %, av alle jenter som ikke liker fingring inne i skjeden eller nyter samleie. Det føles rart, ekkelt eller de kjenner ingenting. Det er fordi det er få nerver der og sånn må det være med tanke på at skjeden er en mulig vei ut for en baby en gang i framtida. Hvis det var masse nerver der, ville det være uutholdelig smertefullt å føde. Men man kan lære seg å like det, og noen liker det med en gang.
Den letteste måten å få orgasme på er ved stimuli av den ytre delen av klitoris, også når man har samleie.
For å utforske seksualitet med en annen er det en stor fordel at man kjenner - og er trygg på kroppen sin. Onani eller fingring er en måte å utforske og nyte sin egen kropp på. Det er vanlig at både gutter og jenter onanerer. Det er sunt. Hvis du ikke har onanert til orgasme, anbefaler jeg at du lærer deg det, og at du venter med at kjæresten skal utforske din kropp. Når du vet hva du liker og nyter vil det være lettere å instruere han i hvordan han kan stimulere kjønnet ditt til orgasme.
Når du er trygg på hvilke stimuli og bevegelser du liker, kan du vise han ved å holde din hånd over hans, mens du forklarer hva han skal gjøre.
Når du blir seksuelt tent blir skjeden våt og utvidet. Da blir det plass til en penis. 
Det er mange som lærer seg å stimulere hverandres kjønn til orgasme før de har samleie. Da blir de trygge på hva den andre liker og de blir trygge på seg selv i situasjonen. 
Man må være på omtrent samme alder og modningsnivå hvis man skal utforske seksualitet sammen, og kroppen burde være utviklet.
Hvis man skal utforske seksualitet sammen med en annen må man vite og forstå konsekvensene/hva som kan skje, hvis man gjør det. Dette innebærer blant annet dette med å ha sikker prevensjon og beskytte seg mot seksuelt overførbare infeksjoner/sykdommer. Du/dere kan snakke med helsepersonell på helsestasjon for ungdom, når du kjenner deg klar til å ha samleie, slik at du/dere får sikker prevensjon.
Det er veldig viktig at den man skal utforske seksualitet sammen med har lyst og er klar for det. Det skal være positivt for begge. Hvis en eller begge ikke er klare for det, eller føler seg presset, kan det være en vond opplevelse.
I de fleste forhold starter man som regel med å holde hender, klemme og kysse. Etter hvert tar og føler man på hverandres kropper, først utenpå klærne, deretter innenfor. Når man kjenner seg klar for det kan man ta på hverandres kjønn. Før man kommer så langt kan det ha gått lang tid. Det er viktig å være tålmodig.
Du kan snakke med helsesøster på skolen eller en fagperson på helsestasjon for ungdom om dette. Ta med utskrift/screenshot, så slipper du å forklare så mye. 
Husk at det er din kropp! Du bestemmer!
Jeg håper dette er til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex