Hopp til hovedinnholdet

kjæreste som ikke tar ansvar

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg og typen min har vært sammen i over ett år. Vi har kjent hverandre ganske lenge, men vi ble sammen i russetiden, og vi har mange felles venner og er like gamle. Før hadde vi sex hele tiden, men nå sier han alltid at han ikke orker. Han tar ikke noe ansvar, og utsetter ting hele tiden. Han skulle ta et friår, men sitter istedet bare inne på rommet sitt uten å ha jobb, og han gidder ikke søke lenger pga han har gitt opp. Han er også morgen gretten, så hvis jeg prøver å holde rundt han så blir han irritert. Jeg har prøvd å snakke med han om alt dette flere ganger, men ingenting forandrer seg. Jeg vet ikke om jeg orker dette mer, virker ut som han tar alt useriøst, og at han ikke er klar for å vokse opp. Er vanskelig å gi slipp, er så redd for å være alene.. noen råd??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente!

Takk for at du skriver til oss i ung.no! Min første tanke når jeg leser det du skriver er om  kjæresten din kan ha en depresjon? Jeg begrunner det med;  Han orker ikke ha sex med deg, han tar ikke ansvar, utsetter ting, orker ikke søke på jobber og blir lett irritert! Alt dette er tegn som KAN tyde på at han kan ha en depresjon, men det kan også være andre årsaker også. Hva som ligger bak og hva som kan ha påvirket skriver du ikke noe om.

Jeg vil anbefale deg at du snakker med kjæresten din og får han til å snakke med fastlegen sin slik at han kan få hjelp med dette som virker så uoverkommelig for han. Jo tidligere han kan få hjelp jo bedre er det.  Det finnes mye hjelp, men han må erkjenne at han trenger hjelp. Jeg håper dere finner ut av dette og at han kan få hjelp med dette. Jeg legger ved en artikkel du kanskje kan ha nytte av.

 Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex