Hopp til hovedinnholdet

Jeg blør litt ved samleie. Bør jeg oppsøke lege?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg hadde sex for første gang for ikke så lenge siden, det gjorde vondt i starten men ble bedre, jeg blødde ganske mye. Har hatt sex par ganger etter det, det gjør litt vondt i starten, men blir bedre også nå. Problemet er at jeg fortsatt begynner å blø, men det blør mindre og mindre for hver gang. Er dette normalt? Bør man dra til lege/gynekolog?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du trenger ikke å dra til lege eller gynekolog. Det er ikke uvanlig at en blør litt i begynnelsen.

Man har mye muskler i underlivet som kan være stramme hos unge jenter. Hvis man er stresset og ikke kåt nok er det lett å få rifter i skjeden. Det er derfor viktig å være avslappet. Ofte er man litt stresset og kanskje litt redd når man skal ha samleie, noe som gjør at man strammer muskler i stedet for å klare å slappe av, og da er det lettere å å få rifter og bli sår i underlivet. 

Blødningene vil nok forsvinne når du klarer å slappe av. Det er viktig at du er våt og kåt før samleiet. Hvis ikke vil det gjøre vondt. 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex og nytelse

Par (colourbox.com)

Mange gruer seg for å ha sex med en annen, enten det er for første gang eller første gang med ny partner. Usikkerhet og bekymringer kan legge en demper på opplevelsen, og kanskje hindre deg i å ha sex. Hvordan ha sex til glede og nytelse?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex