Hopp til hovedinnholdet

Klamydia og symptomer

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei! Har hatt hyppig vannlating samt mye svie når jeg tisser de to siste ukene. Jeg har en kjæreste og vi har sex regelmessig. I dag dro jeg til legen overbevist om at jeg hadde urinveisinfeksjon, helt til han tok opp klamydia som et alternativ. Jeg får ikke prøven tilbake før om 4 dager, så prøver å få litt ro i sjelen i mellomtiden. Jeg og kjæresten har vært sammen i 6 måneder, og min forrige sexpartner var for 2 år siden. Kjæresten min tok en test mot klamydia for 4 måneder siden og testet negativt. Er det noen sjanse for at jeg har blitt smittet av min forrige sexpartner, og at klamydia ikke har gitt utslag før nå? Selvom kjæresten min testet negativt for noen måneder siden? Hvor lenge kan urinveisinfeksjon vare uten behandling? Takker for svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Klamydiainfeksjon kan stå svært lenge uten å gi noen somhelst symptomer. Derfor er det så viktig å teste seg etter ubeskyttet sex med ny partner eller om man mistenker selv at man kan ha blitt smittet. Jeg kan ikke si noe sikkert om sannsynligheten for din eller partnerens eventuelle smitte, da må du nok vente på testresultatene. Det er likevel mindre sannsynlig med positivt resultat, siden din partner allerede har testet negativt.

Vennlig hilsen legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Klamydia - fakta

Klamydia

Klamydia er den vanligste seksuelt overførbare infeksjonen, og de fleste som er smittet, merker det ikke. Alle bør teste seg når de bytter partner, så de ikke risikerer å gå med smitten lenge og smitte andre igjen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex