Hopp til hovedinnholdet

Jeg er svært bekymret for det fordi jeg har liten penis (i overkant av 10 cm). Er det mulig med en forlengelse, om så bare for selvfølelsens skyld? Størrelsen påvirker nemlig selvtilliten ekstremt.

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en gutt på 20 år som ikke har hatt sex ennå. Jeg er svært bekymret for det fordi jeg har liten penis (i overkant av 10 cm). Er det mulig med en forlengelse, om så bare for selvfølelsens skyld? Størrelsen påvirker nemlig selvtilliten ekstremt. Og hvor mye har det faktisk å si for min evne til å både ha sex og gjøre det nytbart for en eventuell kvinnelig partner?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 20 år.

En normal penisstørrelse ligger fra 10 cm. Jeg skjønner at din frustrasjon, men kan berolige deg med at størrelsen på penis ikke har så mye å si når et par er sammen seksuelt. Det som er viktig når det gjelder sex mellom to mennesker, er at man blir kåte på hverandre og får tenning, at man tar hensyn til hverandre og føler seg trygge på hverandre og at man gjør spennende og gode ting sammen. Det har altså ikke noe med penisstørrelsen å gjøre, men med lysten og evnen til å være åpen for å utforske og gjøre hverandre godt.

Mange gutter/ menn er veldig opptatt av om penis er stor nok, om den er pen nok, om det er feil på den. For noen påvirker dette selvfølelse, noe som ofte kan skyldes manglende kunnskap om hva som er vanlig når det gjelder penisens utseende og størrelse.  Porno gir for eksempel ikke et realistisk bilde av hvordan en gjennomsnittspenis ser ut. Eller om hvordan du kan gi den partner seksuell nytelse.

Kunnskap om seksualitet, om nytelse og hvordan du kan gjøre det godt for den du er sammen med, vil være det som gir både deg og en fremtidig partner en god seksuell opplevelse. 

For å gi deg noen gode råd, legger jeg ved denne med tips fra psykolog Pedre Kjøs.

Dersom du opplever at dette er vanskelig for deg, så kan du gjerne ta kontakt med lege på Helsestasjon for ungdom for å få hjelp.

Håper dette kan hjelpe deg.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex