Hopp til hovedinnholdet

13 år gammel gutt og kjæresten min har spurt om vi skal ha sex, men jeg har aldri sett en jente i den alderen naken. Så jeg lurte på om det er en nettside eller en måte jeg kunne ha sett det på før jeg evnt skal ha sex.

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en 13 år gammel gutt og kjæresten min har spurt om vi skal ha sex, men jeg har aldri sett en jente i den alderen naken. Så jeg lurte på om det er en nettside eller en måte jeg kunne ha sett det på før jeg evnt skal ha sex.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 13 år.

Før dere begynner å utforske sammen, er det viktig at dette er noe dere begge ønsker. Det er normalt at man er usikker og har lite kunnskap om kropp og seksualitet, men dette er noe dere vil lære og finne ut av sammen.
Ingen er i utgangspunktet ekspert. Det er noe man lærer underveis, og særlig når man er åpen og tør å snakke sammen om kropp og seksualitet.
Du og kjæresten din kan lære om og av hverandre.

Den beste måten å bli kjent med jentekroppen, er ved å ha muligheten til å utforske med kjæresten din. På den måten vil dere både vil kjent med hverandres kropper, bli tryggere på hverandre, lærer hva som føles godt, og det blir også lettere å sette grenser.
Når man er kjærester starter man som regel forsiktig med utforsking. Holder hender, kysser og klemmer. Etter hvert tar og føler man på hverandres kropper, først utenpå klærne, deretter innenfor. Når man kjenner seg klar for det kjenner man på hverandres intime soner, bryst og kjønnsorganer. Før man kommer så langt kan det ha gått lang tid. Det har ingen hast med å ha samleie, men kan være lurt å ta tiden til hjelp før dere virkelig kjenner at dere modne for det.

Når du og kjæresten din bestemmer dere for å ha sex, er det allikevel lurt å tenke igjennom om dette virkelig er noe dere føler dere modne og klare for.
Det betyr blant annet å tenke på om du er trygg på deg selv og din egen kropp. Har kunnskap om din seksualitet, og vet hvor dine grenser går for hva som er greit seksuelt.
Føler du deg trygg på deg selv? Føler du deg klar? Det er viktig å ikke la seg presse til noe man ikke vil, eller presse en annen til noe hun/ han ikke er moden eller klar for.
Husk at det er en selv som bestemmer over egen kropp og følelser.

Det er veldig viktig at den du skal ha sex sammen med har lyst og er klar for det. Sex skal være positivt for dere begge. Hvis en eller begge ikke er klare for det, eller føler seg presset, kan det være en vond opplevelse.

 

Bruk masse tid, bli kjent med deg selv og kjæresten din, og vit at det er noe dere begge har lyst til. Da er sjansen stor for at det blir en positiv opplevelse.

"Din kropp er skapt til glede" kan gi deg noe informasjon om jenters kropp og seksualitet. Den beste kilden til informasjon er imidlertig kjæresten din.
 
Husk alltid prevensjon dersom dere har samleie. På Helsestasjon for ungdom kan du få gratis kondomer, og snakke med helsesøster eller lege om prevensjon.

Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer

Gratis kondomer

Holder et kondom (colourbox.com)

Dette må du vite om kondomer. Visste du at du kan få tilsendt kondomer gratis i posten?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex