Hopp til hovedinnholdet

Kjønnsvorter i munnen?

Jente 17 år
 

Spørsmål
Hei!
For 11 månder siden fikk jeg kjønnsvorter, etter ett par måneder forsvant det etter pensling. Jeg har ikke hatt utbrudd siden 6-7 mnd siden og har ikke noen vorter nå. Kjæresten min som jeg har vært i lag med i 1 og ett halvt år, fikk også kjønnsvorter, det forsvant med en gang etter litt pensling. ingen av oss har noe nå, men jeg er veldig bekymret for at jeg kanskje har fått kjønnsvorter under og på siden av tungen, det ligner veldig, de er veldig små, så man ser det ikke så godt. Jeg lurer på om jeg det kan være det? Jeg gir kjæresten min oralsex ganske ofte, og er livredd for at det har smittet over i munnen min:( Om det er kjønnsvorter jeg har i munnen, går det bort? Er det farlig? Og hva skal jeg gjøre?
Mvh meg..
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!

De virusene som oftest gir kjønnsvorter gir vorter på eller ved kjønnsorganer og endetarmsåpning (rumpehullet). De gir ikke vorter i munnen.

Kjønnsvorter er ikke farlige, men kan være plagsomme. For de fleste slutter kjønnsvortene å komme etter noen utbrudd.

Hva du har i munnen er ikke godt å si uten å undersøke deg. Hvis de ikke forsvinner eller er plagsomme kan du oppsøke lege for å finne ut hva dette kan være for noe.

Med vennlig hilsen SUSS, i samarbeid med ung.no.
SUSS kan også svare deg på spørsmål om ungdomshelse, sex og samliv på telefonnummer 800 33 866 hver eneste dag mellom 15 og 20, eller send ditt spørsmål i en SMS til 2026.
Kontakt med SUSS er, som med ung.no, anonym.
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Hva vet du om sex og samlivsting?

Er det aldersgrense på prevensjon?