Hopp til hovedinnholdet

Gjør det noe om jeg har trang forhud når jeg skal ha sex?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hvis jeg som gutt har trang forhud skal ha sex, gjør det noe om jeg har trang forhud? Sprekker kondomen lettere eller hva er ulempene/fordelene

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Trang forhud er vanlig hos barn og tenåringer. I løpet av puberteten vil forhuden utvide seg slik at de aller fleste gutter får helt normal forhud når de er ferdig med pubertetsutviklingen.

Når det ikke er mulig å trekke forhuden over penishodet tyder det på at den er for trang. Man trenger ikke å behandle trang forhud hvis man ikke har noen plager med dette, men noen får ubehag ved samleie og ved onanering. 

Det er ikke farlig å ha sex med trang forhud og heller ikke noe problem å bruke kondom. Så lenge du passer på å rulle kondomet helt ned på roten av penis, vil ikke det at forhuden din er litt trang ha noe å si for hvor godt kondomet sitter. Selv om du ikke klarer å trekke forhuden bak penishodet når den er stiv, vil du kunne ha like god sex som om du klarte det - så lenge du ikke har smerter. 

Jeg har lagt ved noen artikler hvor du kan lese mer om trang forhud.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alt du trenger å vite om forhuden

Gutt sitter på do (colourbox.com)

Hva er forhuden og hva skal den være god for? Her får du svar på de vanligste spørsmålene om huden som ligger lengst ut på penis.

Les mer

Trang forhud

Boxershorts (colourbox.com)

Trang forhud er noen ganger et problem for gutter. Noen har hatt problemer med det og blitt operert når de er små, mens andre opplever dette når de kommer i pubertet.

Les mer

Hvordan trer du på et kondom?

Kondom på tommelen (colourbox.com)

Når du ikke har gjort det før, er det ikke alltid så lett å få det til. Det kan være lurt å trene litt for seg selv for å få teknikken i hendene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex