Hopp til hovedinnholdet

Har epilepsi, anfall under orgasme, hva jeg kan gjøre og hvorfor dette skjer?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har diagnosen epilepsi, og har hatt det i flere år. Ikke hver gang, men ofte får jeg anfall under orgasme. Dette er veldig frustrerende og reduserer både lysten og gleden av å ha sex. Har dere noen tips til hva jeg kan gjøre og hvorfor dette skjer? Jeg har også vanskeligheter med å oppnå orgasme, det kan ta opp til 15-20min før orgasmen kommer (gjelder stimulering av klitoris). Når det gjelder vaginal orgasme, er dette umulig. Jeg har prøvd ulike teknikker for å oppnå orgasme forårsaket av samleie, men har gidd opp nå.. Hva kan jeg gjøre? Jeg har vært seksuelt aktiv i 5 år.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 20 år.
 
Takk for at du skrev til ung.no
 
Det er svært forståelig at du opplever det veldig frustrerende og at det reduserer både lyst og glede å ha sex, hvis du ofte får anfall under seksualiteten.
 
Norsk epilepsiforbunds ungdom skriver at det ikke er vist at seksuell aktivitet kan provosere fram anfall. De skriver at søvnmangel og alkohol kan framprovosere anfall. Kan det være at de gangene du har fått epilepsianfall når du har seksualitet, at du da hadde drukket alkohol eller at du hadde sovet for lite? 
 
Det er vist at medisiner mot epilepsi kan redusere den seksuelle lysten, men du har seksualitet og du får orgasme. Det er veldig bra! Det er mange som ikke bruker medisiner som bruker en halv time før de får orgasme. Forbundet skriver også at; "Hvis en tror en har bivirkninger av medisiner som påvirke seksualfunksjonen eller den seksuelle yteevnen, er det viktig å oppsøke nevrolog for å vurdere å bytte medisiner."
 
Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Mange kjenner lite eller ingenting når de har samleie. Det er fordi det er få nerver i skjeden og sånn må det være med tanke på at skjeden også er en mulig vei ut for en baby en gang i framtida. Hvis det var masse nerver i skjeden ville det være uutholdelig smertefullt å føde. Det er omlag 30 % som får orgasme kun ved penis` bevegelser i skjeden. De resterende 70 % må ha stimuli av den ytre delen av klitoris for å få orgasme, også når de har samleie. I den vedlagte artikkelen er det endel tips som kan være til hjelp for deg. 
 
Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg lykke til!
 

Hilsen helsesøster/sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex