Hopp til hovedinnholdet

Er det slik at om en gutt har for liten penis så kan ikke jenten får orgasme?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg hadde sex for første gang igår på en fest etter en del alkohol, men jeg visste hva jeg gjorde og vi var begge med på det:) men, jeg syntes det var veldig dårlig, tror ikke vi hadde langt nok forspill heller. Jeg lurer derimot på om hans penis kan ha vært for liten? Er det slik at om en gutt har for liten penis så kan ikke jenten får orgasme? For det fikk jeg ikke i det hele tatt. Ikke syntes jeg det var så veldig deilig heller.. Lurer på hva jeg har gjort feil..?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 17 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
Hvis forspillet ikke er langt nok, blir man ikke nok seksuelt tent. Da er skjeden fremdeles trang og kanskje tørr, og penisen blir ikke helt stiv. Hvis man har drukket alkohol og at man er på et rom i et hus der det er fest, kan det oppleves som forstyrrende.
 
Det er forøvrig vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Mange kjenner lite eller ingenting uavhengig av størrelsen på penisen. Det er fordi det er få nerver i skjeden og sånn må det være med tanke på at skjeden også er en mulig vei ut for en baby en gang i framtida. Hvis det var masse nerver i skjeden ville det være uutholdelig smertefullt å føde.
 
Det er omlag 30 % som får orgasme ved penis` bevegelser i skjeden. De resterende 70 % må ha stimuli av den ytre delen av klitoris for å få orgasme, også når de har samleie.
 
Når man har seksualitet med en annen, er man ansvarlig for egne orgasmer. Ens seksuelle lyst er avgjørende for om man får orgasme, samt at man forklarer partneren hva den må gjøre for at man skal nyte. Med en ny partner kan det være vanskelig å kommunisere om seksualitet. Noen nyter seksualiteten mye mer med en de kjenner godt, en som de kan snakke fritt og utvunget med. Kanskje vil du ha større glede av seksualiteten hvis du kjenner personen godt og at du er trygg på personen, og trygg på deg selv sammen med personen? 
 
Jeg håper dette er svar på det du lurte på og jeg ønsker deg lykke til!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex