Hopp til hovedinnholdet

Er det lov å onanere andre folk og suge/slikke? Eller er det 16 årsgrense på det også.

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei, er det lov å onanere andre folk og suge/slikke? Eller er det 16 årsgrense på det også. Vi har sittet i en seng og onanert til porno (2-5stk). Vi har gjort på hverandre også. Er det ulovlig?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Suging og slikking regnes også som "seksuell omgang" som er ordene som er brukt i straffeloven. Etter straffelovens regler er det forbudt å ha seksuell omgang med barn under 16 år. Hvis barnet er under 14 år er det enda strengere regler som gjelder.

Jeg ser at du skriver at du er 13 år gammel, og du er da under den kriminelle lavalder (15 år). Det betyr at du ikke kan straffes hvis du gjør noe ulovlig. Men hvis du har sex med andre barn under 16 år kan du likevel bli anmeldt til politiet av foreldrene til det andre barnet, og politiet kan da innkalle deg og foreldrene dine til en samtale. Suging og slikking regnes som nevnt også som seksuell omgang. 

Det er gode grunner til at vi har en regel om seksuell lavalder. Du kan lese mer om dette i artikkelen du finner i artikkelen nedenfor. 

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex