Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil at følelsen skal være lengre. Jeg vil ha større rumpe. 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Når jeg dusjer, har jeg sånn dusj med massasje, og jeg pleier å bruke den der nede... men jeg blir så fort kåt også føler jeg at jeg må ta vekk massasjen! Det varer bare i 2 minutter... jeg vil at det skal være lengre... 2. Jeg prøver veldig hardt å få Større rumpe! Det går bare ikke! Jeg har prøvd i 2 måneder nå, jeg ser ikke forskjell! Er det pga alderen min? Jeg veier 63 kg og er 1.64cm

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
I stedet for å bruke massasje-dusjen kan du øve deg med å bruke en finger eller to på klitoris. 
Her er informasjon som kan være til hjelp;
 
Det er to nerver som kan gi kvinner forskjellige typer orgasmer. Den ene nerven forsyner ytre og indre klitoris. Den andre g-punktet i skjeden.
 
Kanskje kan du ta et speil og se på kjønnsorganet ditt, hvordan det ser ut? Da blir det lettere å finne fram til de stedene som føles gode å ta på. Det ytre kvinnekjønnet har ytre og indre kjønnslepper. De ytre kjønnsleppene har hårvekst. De indre kjønnsleppene har ikke hårvekst. Øverst der de indre kjønnsleppene møtes ligger tuppen av klitoris. Klitoris-tuppen er dekket av en liten hudfold eller forhud. Når man blir seksuelt tent blir klitoris blodfylt, og tuppen blir mer synlig.
 
Når man onanerer, stryker man eller gnir fuktede/våte fingre mot ytre del av klitoris. Noen synes det er vondt å berøre rett på klitoris og stryker derfor rundt selve tuppen. For at berøringen med en finger skal føles godt kan du ta litt spytt på fingeren, eller hente ut skjede-sekret når du er blitt våt i skjeden. Da blir det glatt og føles godt. Noen former to fingre som i en V og stryker på begge sider av ytre klitoris samtidig. Noen synes det er deilig å onanere kraftig og intenst, mens andre igjen foretrekker mer varsom stimulering. Noen liker å berøre andre steder på kroppen samtidig, mens andre igjen fokuserer på klitoris alene. Prøv deg fram med forsiktige bevegelser først.
 
Kvinnens indre kjønnsorganer består av forlengelsen av klitoris-tuppen som går videre inn i kroppen i to ca 8 - 12 cm lange "ben", og omgir/omslutter skjedeveggen fra yttersiden, inne i kroppen. Inni skjeden, noen cm oppover, fortil, mot magen er det et område av celler som hovner opp når man er seksuelt tent. Disse cellene kjennes grovere ut å ta på enn resten av skjedeveggen og kalles g-punktet.
 
Hvis du fører en finger inn i skjeden samtidig som du stimulerer den ytre delen av klitoris, kan det hende du kan øve deg opp til å nyte noe i skjeden etterhvert. Se her på NRK nett TV hvordan kvinnen bruker pust, bevegelse og muskler når hun får orgasme.
 
Å utvikle sin egen seksualitet er en prosess. Først oppdager en kanskje at det er deilig å berøre/stimulere klitoris, og nyter det. Etter hvert finner en ut hvordan en kan endre måten å stimulere på, slik at det bygger seg opp til gode følelser/orgasme.
 
Man kan ikke trene opp eller fete opp kun en kroppsdel slik som rumpa. Hvis man trener vil hele kroppen få muskler. Hvis man spiser mye vil hele kroppen bli større. Se de vedlagte artiklene om trening og mat som kan være til hjelp for deg. 
 
Jeg håper dette er til hjelp for deg.
 
Hilsen helsesøster, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette bør du spise før og etter trening

Lønner det seg å spise før du trener, og hva skal du i så fall spise? Hvor viktig er det egentlig med drikke under treningen? Få gode tips til hva du bør spise og drikke før, under og etter trening her!

Les mer

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex